Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Đurina hiža sada dostavlja i vrhunska vina, uključujući Fakinovu šampionsku La Primu

fakin-la-prima

Deda ide po svetu novi je projekt varaždinskog restorana Đurina hiža. Nastao iz nužde, kad je vlasnik Đurine Hiže Nikola Božić zbog epidemije korone morao zatvoriti restoran pa je pokrenuo dostavu lokalnih proizvoda po cijeloj Hrvatskoj, ovaj je koncept trenutno jedinstven u Hrvatskoj.

Đurina hiža ne dostavlja kuhana jela, nego kvalitetne namirnice za kuhanje; od odležanih steakova preko domaćih sezonskih umaka od gljiva i medvjeđeg luka, do craft piva i kruha. U svega nekoliko tjedana proširili su i domet i ponudu. Sada dostavljaju i na obali, a osim mesa crne slavonske svinje na meni su dodali i nekoliko istarskih proizvoda.  Ideja je proširiti ponudu vrhunskim proizvodima OPG-a iz cijele Hrvatske, koji bi se ubuduće trebali prodavati preko posebne platforme 385, zamišljene kao hibrid gastronomskog web shopa i promocije hrvatskih regionalnih gastronomija.

djurina-hiza-t-bone
vinart-grand-tasting-2020-fakin-la-prima
djurina-hiza-suhomesnati

Posebno je zanimljivo da je Deda ide po svetu počeo dostavljati vrhunska vina. U ponudi trenutno imaju vina fenomenalnog motovunskog vinara Marka Fakina, uključujući njegovu šampionsku malvaziju La Prima. Riječ je o perfektno strukturiranom, elegantnom, lagano zadimljenom vinu punom suzdržanog žutog voća, lijepih, čistih citrusa koji daju puno svježine i s jako dugim aftertasteom La Prima 2015. dobila je zlatnu Decanterovu medalju i uz Anno Domini, Santa Luciju, Gran Malvaziju, Antiqu i Sveti Jakov, čini red šest najplemenitijih istarskih bijelih vina.

Božić je trenutno u pregovorima i s jednim cijenjenim vinarom s Pelješca. Logično je i dobro da su u Đurinoj hiži uz svoje izvrsne zagorske steakove i pršute i salame od divljači počeli dostavljati i vrhunska vina. Više o projektu Deda ide po svetu i njegovoj ponudi, možete pročitati OVDJE.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.