Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pariški Le Damantin primjer je hotela koji je izvukao najviše od svoje lokacije

le-damantin-prozor

Le Damantin je jako dobar hotel. Le Damantin, s pet zvjezdica, smješten je u palači iz 19. stoljeća koju je izgradio bliski rođak velikog romantičarskog slikara Delacroixa. Hotel ima 44 sobe, koje nisu velike ali su prilično luksuzne. U minibaru se hlade izvrsni šampanjac Nicolas Maillart, vrlo dobar chablis Billaud Simon i trendovski rose Whispering Angel, krevet je čvrst ali istodobno mekan, u jastucima se možete utopiti, kozmetika dolazi iz kuće Jo Malone, bar radi i izvan radnog vremena, dok god to gosti žele, i toči dosta impresivni Pol Roger Vintage Rose iz 2008. Osoblje se brine za vaše taksije, ukrcava vam prtljagu pri odlasku na aerodrom i čini sve drugo što očekujete u hotelu s pet zvjezdica.

damantin-pogled

Međutim, Le Damantin je prije svega važan zbog nevjerojatne lokacije. Le Damantin je smješten na uglu Rue Bayard, na samoj obali Seine, tridesetak metara od rijeke. Hotel je udaljen možda 250 metara od čuvenog Mosta Aleksandra III, manje od pola kilometra od Grand Palaisa i Champs Elyseesa, i oko 200 metara od uprave i flagship dućana modne kuće Christian Dior u Avenue Montagne, najvažnijoj pariškoj modnoj ulici. Kad izađete iz hotela, prvo vam upada u oči golema vizura Eiffelova tornja, koji se nalazi skoro točno preko puta hotela, samo s druge strane Seine. 

damantin-soba
damantin-restoran

Le Damantin je, dakle, idealan primjer gradskog hotela koji živi od lokacije. Kad ste na tako dobroj, zapravo fantastičnoj lokaciji, sve što trebate osigurati gostima jesu podigrani luksuz, udobnost, efikasnost i odgovarajući ambijent. Što sve Le Damantin s lakoćom postiže.

Le Damantin spada među one rijetke male hotele koji se po pojedinim elementima mogu uspoređivati sa svjetski poznatim pariškim hotelima palačama, uz dvostruko nižu cijenu. Le Damantin je definitivno primjer hotela koji je izvukao najviše iz svoje lokacije i koji se sjajno prilagodio svom urbanističkom i povijesnim ambijentu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.