Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Talijanski desničar Matteo Salvini poziva na bojkot Nutelle jer sadrži lješnjake iz Turske

nutella-g

Vođa talijanske ultradesnice Matteo Salvini poznat je po svim vrstama nacionalističkih, ekstremističkih i diskriminacijskih ispada, ali čini se da mu je nova strategija taj ultradesničarski populizam podići na novu razinu. I u tome, posebno na društvenim mrežama, dosta često koristi hranu. Na jednom od svojih zadnjih mitinga Salvini je pozvao na bojkot Nutelle jer njeni proizvođači ne koriste isključivo talijanske sastojke.

“Predomislio sam se kad sam doznao da u proizvodnji Nutelle koriste lješnjake iz Turske. Radije bih pomagao kompanijama koje koriste talijanske proizvode”, rekao je Salvini. Deklarirajući se kao jedan od najvećih potrošača Nutelle, Salvini je Ferrero i druge talijanske proizvođače hrane pozvao da “nabavljaju talijanski šećer, lješnjake i mlijeko” Ferrero nije htio komentirati Salvinijeve izjave.

Kompanija je najveći svjetski otkupljivač lješnjaka i nabavlja ih u cijelom svijetu, pa tako i u Turskoj koja nosi 70 posto svjetske proizvodnje lješnjaka. Salvini nije komentirao pravi problem, a to je izrabljivanje djece i sirijskih izbjeglica na turskim plantažama lješnjaka koje je razotkrio New York Times.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.