Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Rovinjski luksuzni hotel Adriatic do kraja godine izbacuje jednokratnu plastiku

istra-hoteli-adriatic

Maistra, jedna od vodećih hrvatskih hotelskih tvrtki, objavila je da će njen prestižni gradski hotel Adriatic do kraja godine eliminirati svu jednokratnu plastiku. To znači da u Adriaticu više neće biti plastičnih slamki (koje su se lani počela zamjenjivati papirnatima) plastične ambalaže za kozmetiku, plastičnih boca za vodu, plastičnih spremnika, plastičnih vrećica i bilo kakvih drugih plastičnih predmeta za jednokratnu uporabu.

Adriatic planira 80 posto jednokratne plastike ukinuti već do kraja svibnja. Radi se o inteligentnom potezu, koji je u skladu s namjerama Europske Unije da iz svakodnevnog prometa izbaci što više plastičnih predmeta, koji stvaraju zaista nesnošljiva brda nerazgradivog smeća.

Nema nikakve sumnje da će Adriaticova protuplastična akcija pridonijeti renomeu i popularnosti tog lijepog hotela u centru Rovinja. 

Osim ukidanja jednokratne plastike, Adriatic provodi i niz drugih ekološki inspiriranih poteza, poput korištenja bioloških sredstava za čišćenje i šivanja uniformi za osoblje od ekoloških materijala.

Turizam i ekologija najuže su povezani; samo je pitanje vremena kad će se ta prirodna simbioza početi pretvarati u niz velikih projekata, znatno značajnijih od Adriaticove odluke. Hotelskim kompanijama mora biti u strateškom interesu da čuvaju okolinu, dakle vodu , zrak, prirodu i biološku i ekonomsku održivost okoline u kojoj djeluju, jer jedino tako mogu dugoročno očuvati svoj core business.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.