Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Sutra počinje Gastro Music Fest. Izabrali smo najzanimljiviji street food koji stiže na Zrinjevac

gastro-music

Idućih desetak dana, od 18. do 27. svibnja na Zrinjevac se vraća Gastro Music Fest by Kala, zagrebački food festival koji spaja street food i koncerte. Ove godine na Gastro music Fest dolaze popularni zagrebački restorani i barovi, među ostalima nastupaju El Toro, Cheese bar, Time, Ginger sushi, Mosorog i Mangosta Rakijarnica bar. Aperitivo bar na svojoj će kućici predstaviti i hranu, mala jela odnedavno potpisuje bivši chef Ducka Velimir Cindrić.

Mangosta - koktel1

Mangosta

 

Ponuda ulične hrane u Zagrebu se zadnjih godina razvija velikom brzinom, ali novi, globalno popularni trendovi dolaze relativno sporo. Utoliko je zanimljivije da su neki od vodećih zagrebačkih restorana i barova na Gastro Music Fest odlučili izići s novim street food formatima, neki od kojih bi morali ući u širu ponudu u idućih godinu dana. Ovo su potencijalni hitovi.

Tex Mex beef tortilla wrap, El Toro

el-toro-tex-mex-wrap

Chef Mario Mihelj nakon lanjskog hita quesadille, ove godine dolazi s Tex Mex beef tortilja wrapom, formatom za koji očekujemo da će u ambicioznijim verzijama uskoro preplaviti zagrebačke ulice. El Toro je s proljetnim menijem značajno podigao preciznost kuhanja i prezentaciju, i s obzirom na svoj žanr, latinoamerički steakhouse, mogao bi uz Time biti predvodnik trenda kvalitetnije ulične hrane.

Kubanski sendviči, AperEATivo

Omiljeni sendvič obiju Amerika na Gastro Music Festu radit će se u bazičnoj varijanti, sa sporo pečenom svinjetinom i senfom

Janjeći kebab, Time

janjeci-kebab

Chef Marko Alilović i njegov tim na Gastro music Fest izlaze s janjećim kebabom, potencijalnim proljetnim viralnim jelom s kojim bi mogli ponoviti adventski uspjeh Apple Pie Fritule Roberta Hromalića. Novi Timeov koncept je neka vrsta azijsko-hrvatskog fusiona i bit će zanimljivo vidjeti kako će masovna publika reagirati na kombinaciju tradicionalnih i egzotičnih okusa koje predlaže Alilović.

Mexican Street Corn, Pani

mexican-corn

Zalogajnica Pani, gradski hotspot zagrebačkih tinejdžera, predstavit će se u Fusion zoni s Mexican Street Cornom, pečenim kukuruzom s čilijem, limetom i sirom

Ulična pasta, Cheese bar

cheese-pasta

Zagrebačkim ulicama nedostaje ponuda noodlesa, ramena i tjestenina kao street fooda. U to se ove godine upustio Cheese Bar, s tjesteninama koje se mogu jesti u hodu, a koje će se u njihovoj kućici posluživati tek skuhane, s nekoliko umaka.

Trdelnik

trdelnik

Trdelnik je originalna centralnoeuropska slastica, pošećerena cijev od slatkog tijesta koja se na širokim valjcima peče pred gostima i poslužuje sa cimetom i raznim dodacima, od čokolade do prženih lješnjaka.

Lizalice od janjetine, Klub ljubitelja janjetine

lizalice-janjetina

Lamb chop lollipops na Zrinjevac donosi Klub ljubitelja janjetine, uz standardniju ponudu janjećih burgera, ražnjića i uštipaka.

Bento box, Ginger sushi

ginger-bento

Ginger sushi stiže sa svojim najprodavanijim kutijama s raznim kombinacijama sushija.

Američke palačinke, Barcaffe

americke-palacinke

Uz prezentacije i radionice espressa i latte arta, Barcaffe se na svojoj kućici odlučio na zicer, debele američke vafl palačinke s raznim sirupima, kremama i džemovima Bakina tajna.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.