Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ZAGREBAČKI ADVENT 2025. Fooling Around ove godine će biti u nešto u opuštenijem izdanju, ponuda na ostalim punktovima slična je kao lani

Polako počinje Zagrebački advent, najpoznatiji i najbogatiji u Hrvatskoj. Kao i svake godine najveća se pažnja posvećuje gastronomskoj ponudi na nekoliko posjećenih lokacija. Iako se prijašnjih godina mnoštvo ugostitelja, ali i velikih imena iz gastronomske scene, borilo za mjesto na kućicama ove godine nam se čini kako je taj entuzijazam splasnuo. Izgleda kako su ogromne investicije koje su potrebne ove godine ipak prevelike, a kad se u to sve ubaci i problem s nedostatkom radne snage, više je poznatih ugostitelja odlučilo preskočiti advent. Brojna zvučna ipak imena su i dalje tu. Evo pregleda što je sve dosad najavljeno za ovogodišnji advent u Zagrebu. 

Fooling Around je oduvijek bio najbolje organizirani dio zagrebačkog adventa. Prostor na terasi Oleander ispred Esplanade je jednostavno prekrasan. Ovogodišnji Fooling Around dobio je zaokret prema bistrološkom konceptu, za razliku od prijašnjih godina kad je bio fokusiran na fine dining restorane. Ispred Esplanade će tako kućice imati Esplanada i njezina chefica Ana Grgić Tomić, Noel, Peti Kupe i vinarija Bora, veganska BioMania, SoHo i KOI bar te Debeli Dabar i Urania Bar. Tu su još i Melt I Ginglebells te Acrobat kao dobavljač vina, ali i Kobe mesa. Kobasice će peći Mate Janković, dok će barmen Filip Lipnik pripremiti četiri koktela za Centralu stanicu. 

Fuliranje je donekle slično kao i ostalih godina. Na Fuliranju je ove godine postavljeno 16 kućica, a to su: Noel, Pastamisee, Gdje je Jura by Klepić Jura, SpudBud, Buncek, Dante Tapas & More, Picnic, Strikoman’s Bistro, chef Mario Mihelj, Institut za kobasice by Mate Janković, Mama Zakucava, Chefs burger by Ivan Pažanin, Pizza Social Club, Brulee Bar, GingleBells i Rakijarnica. Na Fuliranju će i ove godine dominirati sendviči, tortilje, trendovski spudovi, bunceki, kobasice i dubai fritule. Nama se međutim najviše sviđa ponuda Noela čiji Ivan Temšić koristi internacionalne formate za poznata nacionalna jela poput purice u naan kruhu i tacosa sa krpicama sa zeljem. 

Nakon više godina obnove, advent se vraća na Gornji grad. Na lokaciji nastupaju ZAP Dog, Moose, Hampy Lab, Kenova, Costa’s i Blend bar. Ponuda se standardno vrti oko street food jela, među kojim su zanimljivi dubrovčani iz Kenova koji nude stara dubrovačka jela u obliku ulične hrane. Ostale zanimljive lokacije, poput Zrinjevca, Trga bana Jelačića i Kvatrića još nisu najavili svoje gastronomske ponude. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.