
U četvrtak, 27. studenog u sklopu Spinnaker Gourmet Stagea, Valamarova programa koji već godinama u Poreč dovodi najbolje hrvatske i internacionalne chefove, gostovat će Matteo Metullio i Davide De Pra iz tršćanskog restorana Harry’s Piccolo.
Harry’s Piccolo ima dvije Michelinove zvjezdice od 2021. godine. Pod vodstvom chefa Mettulia postao je jedan od najboljih restorana u ovom dijelu svijeta. Mettulio i De Pra bave se modernom talijanskom kuhinjom, s puno lokalnih ali i egzotičnih sastojaka, od ribe i divljači do kavijara i yuzua, od bakalarovih tripica do foie gras. Ova quality-mile filozofija daje sofisticirana, precizno izvedena terroirska jela s jasnim autorskim obilježjima.
Harry’s Piccolo u Poreču će se predstaviti šestosljednim menijem koji povezuje mora i planine Italije i Hrvatske, uključujući Mettullijeve klasike i lokalne inspiracije, ponajprije Parenzanu, staru željezničku prugu koja je nekad povezivala Poreč i trst.
Gostovanjem u Spinnakeru, Harry’s Piccolo najavljuje otvaranje svog restorana u Poreču, u novom luksuznom Valamarovu Pical Resortu. Harry’s Piccolo Poreč trebao bi se otvoriti u proljeće 2026. godine. Pical Resort, s 540 soba i pet zvjezdica, bit će najveći luksuzni hotel u Hrvatskoj, koji će promijeniti turističku sliku Poreštine. Mettullio i De Pra ovo će strateško otvorenje najaviti u velikom stilu.
—
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.