Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Plavi podrum početkom prosinca predstavlja prvi degustacijski meni chefa Marija Štokića

“DNK Plavog podruma neće se promijeniti,” rekla nam je danas Daniela Kramarić, vlasnica jednog od najboljih hrvatskih restorana 21. stoljeća.  

S gospođom Kramarić razgovarali smo oko jedanaest, baš dok je nabavljala svježu robu na riječkoj tržnici. “DNK Plavog ostaje zapisan u našim tradicionalnim jelima. Zadržavamo morski pršut, riblju juhu, naše buzare, puno svježe ribe i živih škampa. Dakle, a la carte ostaje više-manje isti. A la carteu dodajemo degustacijski meni našeg novog chefa Marija Štokića. Degustacijski meni bit će nešto sasvim novo i moderno. Idući tjedan idemo na godišnji odmor, pa degustacijski meni predstavljamo kad se vratimo, početkom prosinca,” kazala je Daniela Kramarić.  

Riječ je o inteligentnoj, nesumnjivo ispravnoj poslovnoj i gastronomskoj odluci. Plavi podrum ne smije izgubiti identitet jer bi tako riskirao gubitak brojnih gostiju. Nadalje, Plavi podrum mora zadržati svoju stratešku, razlikovnu prednost: najbolji i najširi izbor vrhunske ribe, rakova i drugih lokalnih i sezonskih sastojaka, od bijelih tartufa do šumskih jagoda i divljih borovnica.  

Plavi podrum treba zadržati neke svoje klasične recepture, poput morskog pršuta i maneštre od sušene hobotnice, jer one predstavljaju značajan segment lokalnog kulinarskog naslijeđa. S druge strane, jasno je da se Plavi podrum treba gastronomski modernizirati.  

Stoga je kombinacija tradicionalnog a la cartea i modernističkog degustacijskog menija upravo optimalna za budućnost ovog iznimno značajnog kvarnerskog restorana.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.