Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Vukićević na oproštajnoj večeri u Hiddenu: Bila mi je čast živjeti i raditi u Rijeci i Hrvatskoj

Malo koji chef je ostavio toliki trag na riječkoj sceni kao glavni chef Hiddena Željko Vukićević, podjednako zbog svoje snažne osobnosti i upečatljivih jela. Vukićević je glavni chef Hiddena od njegovih samih početaka, kad je Deni Srdoč otvorio svoj prvi samostalni projekt. Upravo zbog te upečatljivosti Željka Vukićevića, Hidden je priredio oproštajnu večeru svom sad već bivšem glavnom chefu.

Podsjetimo, Vukićević se vraća u rodnu Crnu Goru gdje otvara obiteljski restoran. Zbog oproštajne večeri, Hidden je okupio četiri chefa na istoj večeri: vlasnika i ideološkog pokretača Denija Srdoča koji već nekoliko godina nije profesionalno kuhao u Hrvatskoj, bivšeg chefa Željka Vukićevića, novog chefa Domagoja Klečinu te prijatelja restorana Vanju Puškara iz Beograda, gdje vodi nekoliko restorana pod motom New Balkan Cuisine.

U emotivnom oproštaju, Vukićević je naglasio kako mu je bila čast živjeti u Rijeci i Hrvatskoj, ponosan je na sve što su postigli u Hiddenu te kako je upravo ovdje dobio dodatnu ljubav prema svom poslu. Na rasprodanoj večeri u osam slijedova, svaki je chef pokazao svoju jaču stranu. Sjajna večera započela je odličnim mariniranim gofom, sa porilukom i dashijem koji je istodobno pokazao snažne okuse masnoće, slanoće i vrhunskog komada sirove ribe. Potpisnik odličnog gofa bio je upravo chef Srdoč.

Vukićević je pokazao zanimljivo spajanje mora i kopna sa slaninom i velikim kozicama. Zatim s gostima Hiddena predstavio novi chef Domagoj Klečina, s vrlo dobrim rižotom od bundeve i đumbirom. Rižoto chefa Klečine je bio tehnički vrlo dobar sa preciznim okusima. Nezahvalno je suditi budućnost restorana samo jednim jelom na večeri koja je unaprijed pripremljena, ali Hidden bi mogao biti u dobrim rukama.

Vukićević je uzvratio jednim od svojih prepoznatljivih jela sa prijašnjih Hiddenovih jelovnika, rotolo pastom s goveđim repom i pasternjakom. Rotolo tjestenina chefa Vukićevića je zasluženo bio jedna od najvećih Hiddenovih hitova. Srdoč je predstavio luksuzniju stranu sa fileom Wagyu +6, odličnom bukovačom i intenzivno moćnim demi glaceom. Međutim, možda najbolje jelo večeri je napravio gost iz Beograda Vanja Puškar, s telećom glavom i hobotnicom. Puškarev slijed je bio kreativan, moćan i ultimativno bistrološki sa prepoznatljivim okusima i smislenom cjelinom.

Deserti koje je pripremio Klečina, choux sa pistacijom, yuzuom i čokoladnom tortom su bili klasični, ali veoma ukusni. Uz večeru je bio pripremljen i wine pairing na koji se nismo odlučili, već smo pili izvrsni sauvignon iz francuske regije Loira te pinotage Spice Route iz Južnoafričke republike. Hidden se tako na ispravan način oprostio od svojeg chefa, s kojim je postigao veliki uspjeh i na određeni način pokrenuo riječku scenu prema višim ambicijama. Prema svemu sudeći, Hidden će nastaviti biti u vrhu riječke restoranske scene što ćemo svakako provjeriti u nadolazećim tjednima kad se očekuje predstavljanje novog jelovnika kojeg će potpisati novi chef. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.