
Noir 43, novi zagrebački gastrotainment restoran koji se upravo uređuje u Petrinjskoj 43, već je prije otvaranja privukao pozornost javnosti. Predstavnici Noira 43 ovih su nam dana poslali priopćenje u kojem detaljnije predstavljaju svoj projekt.
Tijekom dana Noir 43 pripremat će burgere s ručno napravljenim pomfritom. Navečer se Noir 43 transformira u “cocktail and food bar”. Navečer će Noir 43 nuditi niz međunarodnih i domaćih jela, od kavijara, preko arancina i modernih interpretacija poznatih recepata, do narezaka iz raznih regija. Zanimljivo je da će se u središtu lokala u Petrinjskoj nalaziti “zajednički stol koji simbolizira otvorenost i upoznavanje.” Kad je, pak, riječ o pićima, Noir 43 točit će hrvatska, francuska i talijanska vina, zatim pjenušce i šampanjce, kao i niz signature koktela.
Iza Noira 43 stoji nekoliko poznatih imena hrvatskog ugostiteljstva. Jelovnik sastavlja Zlatko Belušić, veteran nacionalne gastroscene, s dugim stažom u hotelima lošinjske Jadranke. Tu je barmen Darko Uremović, jedan od najboljih hrvatskih miksologa, koji je također godinama radio u Jadrankinim luksuznim hotelima u Malom Lošinju. Koncept Noira 43 potpisuje zadarski ugostitelj Ante Marasović, a u Noiru ističu kako je zagrebačka marketingašica Helena Kusturin važna članica tima. Noir 43 otvara se krajem listopada ili početkom studenog.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.