
Mesni doručak (mesni narezak) najgori je proizvod mesne industrije koji se koristi za ljudsku prehranu. Mesni narezak i mesni doručak u službenoj se kategorizaciji razlikuju po nekoliko postotaka mesa više ili manje i po nešto drukčijem presjeku, no u oba je slučaja riječ o smjesi od mesnih ostataka, koja osim mesa i masnoće sadrži vodu, sol i niz kemijskih dodataka koji taj proizvod čine uvjetno jestivim.
Mesni doručak (narezak) jedu uglavnom oni koji mrze i preziru hranu, i oni kojima se naredi da ga jedu: zbog niske cijene mesni doručak (narezak) popularan je u vojsci i u nekim drugim oblicima prisilne javne prehrane.
Na prvu loptu nekome u MasterChefovoj produkciji moglo se učiniti zgodnim da sirotim natjecateljima uvale i takav proizvod, pa da se vidi može li se s prerađenim otpacima skuhati bilo što jestivo. No takvo je razmišljanje katastrofalno pogrešno, jer MasterChef ni u hrvatskoj varijanti ne bi trebao biti emisija u kojoj se jela pripremaju od smeća.
Pojavljivanjem mesnog nareska (doručka) u sinoćnjem MasterChefu, MasterChef je legitimirao nešto što jest organoleptičko smeće i što spada među najnezdravije proizvode prehrambene industrije kao normalnu, široko prihvatljivu hranu. To ne samo da je gastronomski razorno glupo, nego pokazuje da je MasterChef nutricionistički zaostao u ranom dvadesetom stoljeću; ni jedna, ali apsolutno ni jedna emisija o hrani koja drži do zdravlja svojih gledatelja danas više neće afirmirati mesni doručak.
Zašto je, dakle, MasterChef uveo mesni doručak (mesni narezak) među sastojke s kojima natjecatelji kuhaju?
Odgovor A: Zato što je to tražio Pivac, jedan od MasterChefovih oglašivača
Odgovor B: Zato što producenti MasterChefa ustvari nemaju pojma o hrani
Odgovor C: Odgovor A plus odgovor B
Zanimljivo je da je epizoda MasterChefa, emitirana u ponedjeljak navečer, bila vjerojatno najbolja u ovoj sezoni. Mario Mihelj doveo je u MasterChef svoju razrednicu, decentnu i pametnu gospođu koja je pokazala kako se trebaju ponašati MasterChefovi gosti, a kandidati su se zaista potrudili da precizno skinu jedno prilično komplicirano Miheljevo jelo od šest ili sedam vrsta luka, za čiju je pripremu trebalo koristiti niz različitih tehnika. MasterChef je u ponedjeljak navečer bio pozitivan primjer kako bi taj serijal trebao izgledati. Ali nam je već u utorak MasterChef servirao debakl s mesnim doručkom vrgoračke industrije Pivac.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.