Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Opatijski Fakultet za menadžment u turizmu uvodi posebni program F&B Professional pod vodstvom sommeliera Krešimira Mikinca

U vinskom i restoranskom svijetu Krešimir Mikinac najpoznatiji je kao povjerenik Hrvatskog sommelier kluba za edukacije. No, gospodin Mikinac nosi doktorsku titulu koju je dobio na opatijskom Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, na kojem i sada radi. Profesor Mikinac ove je godine inicirao novi kolegij na svom fakultetu.

Novi se program zove F&B Professional. F&B Professional traje jedan semestar (deset tjedana/400 nastavnih sati). Predavanja počinju 13. listopada ove godine i traju do 13. veljače 2026., a polaznici se mogu upisati do 6. listopada. Polaznicima je otvorena mogućnost značajnog sufinanciranja studija vaučerima HZZ-a.

Što je F&B Professional?
Glavni je cilj programa unaprijediti upravljanje u ugostiteljstvu na svim razinama, od strateških odluka, preko operativnog upravljanja lokalima, do podizanja kvalitete usluge. Osobito je važno da će se praktična nastava izvoditi u vodećim hrvatskim restoranima i hotelima.

Preuzmite Brošuru programa F&B Professional

Dr. Mikinac uspio je okupiti respektabilni predavački tim, koji, među ostalima, obuhvaća glasovitog chefa Zdravka Tomšića, višestrukog sommelierskog šampiona Sandija Parisa i Valamarova šefa F&B-a Darija Knkelu. Gospodin Mikinac planira uključiti i više drugih značajnih protagonista hrvatske restoranske scene, uključujući chefove i vlasnike Michelinovih restorana.

F&B Professional sastoji se od tri modula: Strateško upravljanje u odjelu hrane i pića, Operativno poslovanje u odjelu hrane i pića i Ljudski resurs i organizacija rada u odjelu hrane i pića.

Mikinčev projekt iznimno je značajan za hrvatsku profesionalnu ugostiteljsko-hotelijersku zajednicu. Hrvatskom turizmu i ugostiteljstvu već desetak godina kronično nedostaju kompetentni profesionalci. Situacija je iz godine u godinu sve kritičnija. Ozbiljno koncipiran fakultetski program u sektoru hrane i pića može pomoći da se taj strateški problem napokon počne adekvatno i dugoročno rješavati.

Stoga Mikinčev F&B Professional treba snažno podržati. Osnovna cijena školarine iznosi 4.700 eura, no uz razne popuste za članove profesionalnih organizacija, za studente Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, kao i uz komercijalne popuste, cijena može pasti za deset do trideset posto. Više informacija o ovom vrijednom projektu i o upisu na F&B Professional možete pronaći na Brošuri programa .

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.