Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Umaška konoba Nono rastura poštenim cijenana: fillet mignon košta 25 eura a kilogram t-bonea 70 eura. S prilozima

Kad smo prije nekoliko dana nazvali restoran Nono, rekli su nam da su krcati. Nekako smo ipak uspjeli dobiti stol za kasni ručak u pet popodne. U tom vremenu između ručka i večere, u restoranima obično nema nikoga ili samo veće grupe koje završavaju ručkove. Nono je iznimka.

Novi gosti su dolazili kao da ručak ili večera tek počinju, a na ulazu u restoran pisalo je da se jednostavno ne može ući bez rezervacije. “Ove godine imali smo najjači ATP teniski turnir ikad. Nikad nisam vidio toliko ljudi u našem restoranu kao tog tjedna. Moguće je da je i loše vrijeme odigralo ulogu. Nije bilo baš za na plažu, pa su ljudi kružili po restoranima,” rekao nam je simpatični gospodin kad smo ga upitali je li svaki dan u restoranu gužva kakvu smo zatekli.

Nono je jedan od najpopularnijih istarskih restorana, u kojem se stol mora rezervirati nekoliko dana unaprijed, što ove sezone na mnogim mjestima nije slučaj. Nono svoju popularnost apsolutno opravdava.  Stigli smo pojesti samo dva jela, ali oba su bila odlična. Hrana je u Nonu svježa, meniji se slažu prema sezonama, a kuhinja je tehnički kompetentna.

Tuna tataki sa sezamom i kremom od mladog kukuruza je jedno od najboljih sezonskih jela koje smo jeli ovog ljeta u istarskim konobama. Tuna je bila poslužena na primjerenoj temperaturi i imala je dobru dozu zdravih masnoća. Cijelo jelo, koje nije malo, lijepo je povezalo i nekoliko kapi umaka od soje, pa je sve prštalo od slatko-slanih nota. Tataki u Nonu je primjer kako bi se trebala koristiti sezonska namirnica u ambijentu konobe.

Teleći kotlet je dovoljno velik za nahraniti dvije srednje gladne osobe, a prezentacijski je impresivan. Pečen s blago ružičastim presjekom, teleći kotlet dolazi na ekstremno vrućem tanjuru i posipan krupnom soli. Meso je iznimno sočno i za svaku preporuku. Još je bolje bilo julienne povrće koje dolazi u tavici u kojoj se peklo. Krumpir, također domaći, pokupio je sve moguće okuse od pečenja. Osim vrlo dobrog kuhanja i natprosječnih sastojaka, Nono je popularan zbog cijena, koje kao da nisu osjetile inflaciju.

Filet mignon s prilogom košta nevjerojatnih 25 eura, što je cijena koju dugo nismo vidjeli. Ramsteak također. Naš teleći kotlet s krumpirom je koštao veoma prihvatljivih 22 eura, a količina mesa nije mala. Kilogram T bonea sa čipsom stoji 70 eura. Vrijednost za novac na visokoj razini koja se ne viđa često. Nono jedino ima nešto zbunjeniji servis, pogotovo kod mlađih članova. Nekoliko minuta smo stajali u restoranu da bi dobili mjesto bez da nas je itko primijetio, a kod vinske liste nisu znali koje se vino toči na čaše. Na svu sreću, stariji članovi osoblja su iznimno profesionalni. Vinska lista je za pojmove istarske konobe među boljima u regiji. Uz jela smo pili Cattunarov cabernet sauvignon. Račun smo platili 52 eura. 

KONOBA NONO

Umaška 35, Petrovija

HRANA 4  VINO 4  SERVIS +3  AMBIJENT -4 

VISA Inspire_logo_web copy
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.