Od 10. do 12. veljače održava se prvi ovogodišnji tečaj
Hrvatskog sommelier kluba. Riječ je o tečaju prve razine, koji obuhvaća ključna temeljna poglavlja o poznavanju vina. Na tečaje se uči o vizualnoj identifikaciji vina, aromama i okusima vina, o uvodu u enologiju, enogastronomiju, ali i o upoznavanju s pivom, koje postaje sve značajniji restoranski izvor prihoda. Tečaj uključuje i posjet vinskom podrumu. Sommelierski tečaj održava se u Vinskoj akademiji na Samoborskoj cesti u Zagrebu i košta 2700 kuna plus PDV.
Sommelierski tečaj je dobra investicija za svakoga tko se ozbiljno želi baviti vinima: svi bolji restorani naprosto bi morali poslati svoje osoblje, zainteresirano za pića, na sommelierski tečaj. Nadalje, kuhari bi također trebali pohađati sommelierski tečaj, kako bi bolje razumijeli pravila slaganja vina i hrane. Stoga je dobro što je Noelov chef Goran Kočiš upisao ovaj sommelierski tečaj. Nadamo se da će i drugi kuhari slijediti Kočisev primjer.