Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

VELIKI NASTUP U ŠVICARSKOJ U subotu se u centru Züricha predstavljaju Galić, Krauthaker, Kozlović, Stina i još desetak regionalnih vinarija

Adriatic Terroir jedan je od najvećih uvoznika i distributera specijaliziranih za vina jugoistočne Europe. Adriatic Terroir u subotu 26. listopada u dvorani Folium u samom centru Züricha priređuje Taste of Adriatic Terroir, ekskluzivno kušanje na kojem će se predstaviti neke od najvažnijih vinarija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovnenije. Ideja ovog događaja je predstaviti ovdašnje vinare i vina Švicarskoj profesionanoj zajednici, ponajprije ugostiteljima i trgovcima vinima.

“Sve države i gotovo svi vinari s kojima surađujemo bit će prisutni na Taste of Adriatic eventu te me osim velikom odaziva još više raduje profesionalna podrška poslovnih partnera zbog koje će ovaj event dobiti dimenziju više.“ – rekao je najavljujući događaj direktor Adriatic Terroira Danijel Filipović. 

Danijel Filipović, direktor Adriatic Terroira

Vino je specifičan proizvod, koji naprosto zahtijeva da ga osobno prezentiraju ljudi koji su ga napravili. Direktna komunikacija u prodaji vina važna je koliko i njegova kvaliteta. Svoja će vina u Zürichu predstaviti četiri vinarije iz Hrvatske, jedna iz Bosne i Hercegovine i dvije iz Srbije. 

Dvorana Folium u Zürichu

To su Vinarija Galić iz Kutjeva, koja je već prisutna na švicarskom tržištu s pet etiketa a ovih je dana u Zagrebu predstavila i novu liniju vina pjenušce Code, vinarija Krauthaker koja se s Graševinom Mitrovac, Kuvlakhe, MERCSom i drugim svojim prestižnim vinima već etablirala u Švicarskoj, vinarija Kozlović čije se vertikale malvazije, terana i Santa Lucie Nori već nalaze na vinskim listama nekih švicarskih restorana, i bračka Stina koja će među ostalim predstaviti svoje plavce Majstor i Remek Djelo. Hercegovačka Vinarija Keza predstavit će autentične Žilavke i Blatine, Slovenska Klet Brda iz Goriških Brda prvenstveno Rebule, dok će dvije srpske vinarije, Bikicski i Temet, predstaviti Tamjanike, Prokupce i neke od svojih najpoznatijih etiketa popout Temetova Erga. Osim spomenutih, u Zürichu će se predstaviti vinarije coronica, Ante Sladić, Vina Kos, Zlatan Otok i Apolitico.  

“Cilj nam je prvenstveno predstaviti raznolikost terroira i autohtnoih sorti zemalja s kojima surađujemo. Zato smo kao lokaciju izabrali impresivnu dvoranu Folium jer nam je jako bitan ugodan ambijent u kojem se možemo predstaviti tržištu u najboljem svjetlu na profesionalan način. Smatram kako nitko to bolje ne može učiniti nego predstavnici vinarija, osobno na licu mjesta,“ rekao je Danijel Filipović

Veliki zajednički nastupi na jakim tržištima pametan su efikasan način afirmiranja hrvatske vinske industrije, a predstavljanja u širem regionalnom kontekstu mogu samo pomoći u jačem izvoznom proboju koji trenutno dosad nažalost nije korespondirao sa stvarnom kvalitetom, posebno hrvatskih vina.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.