Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Londonski Telegraph uvrstio je dugootočku Villu Nai i istarski Meneghetti među 20 najboljih europskih hotela koje treba posjetiti ove jeseni

The Telegraph je jedna od najuglednijih britanskih medijskih instituticija. Telegraph je svjetlosnim godinama udaljen od svijeta engleskih tabloida: Telegraph je točan, analitičan, ozbiljno kritičan i težak na pohvalama. Njegov prilog Travel već godinama temeljito recenzira hotele.

Villa Nai na Dugom Otoku najluksuzniji je mali hotel u Hrvatskoj. Obitelj Morović, vlasnici Ville Nai, iz vlastitih maslinika proizvodi Nai 3.3, najnagrađenije hrvatsko maslinovo ulje. The Telegraph je ovih dana uvrstio Villu Nai među dvadeset najboljih europskih hotela, koje treba posjetiti ove jeseni.

nai-hotel-3
Villa Nai

Evo što Telegraph kaže o Villi Nai: “Villa Nai, urezana u brdo poput futurističke verzije Hobbitove nastambe, ima samo osam superluksuznih soba i apartmana. Terase i stakleni zidovi dizajnirani su da ukinu granice između interijera i fantastičnih pogleda na borove i hrastove šume koje rastu širom otoka. Villa Nai okružena je maslinicima, pa gosti mogu sudjelovati u berbi maslina i upoznati proces proizvodnje maslinova ulja prije nego što se bace na jela pripremljena s uljem koje se proizvodi u Villi Nai. Gosti mogu birati između fine dining restorana 3.3 i Grotte, koja na otvorenoj vatri peče ribe, rakove i meso lokalnog porijekla. Spa nudi tajlandske i balinežanske tretmane, idealne poslije istraživanja Dugog Otoka.”

nai-bazen

Telegraphova preporuka nije jedino međunarodno priznanje koje je Villa Nai upravo dobila. Citizen Femme proglasio je Villu Nai devetim najboljim hotelom u obiteljskom vlasnitšvu na cijelom svijetu. Tu se Villa Nai našla u društvu sicilijanske Ville Igiea, Kalesme na Mykonosu, Can Lluca na Ibizii, Millaidhooa na Maldivima, i još sedam kultnih svjetskih hotela. Citizen Femme specijalizirana je medijska platforma za žene visokog stila i veće kupovne moći. Villa Nai iz godine u godinu skuplja najprestižnije moguće globalne nagrade i recenzije, i utoliko predstavlja zaista jedinstveni fenomen na hrvatskoj hotelskoj sceni.

meneghetti
Meneghetti

Istarski hotel Meneghetti, također uvršten na Telegraphovu listu najboljih europskih hotela za ovu jesen, opisan je kao mjesto čiji kraj “nudi posljednji tračak toplog mediteranskog sunca” u Hrvatskoj. 

“Ujesen, šume, vinogradi i maslinici regije ožive s beračima i lovcima na tartufe. Degustacije vina i maslinovog ulja dostupne su u Meneghettiju, gdje smještaj varira od privatnih vila i rezidencija (neke s privatnim bazenima) na imanju do 10 udobnih soba i apartmana u glavnoj kući, sve s pogledom na vinograde,” piše Telegraph, koji budućim gostima Meneghettija preporučuje “lijene osunčane ručkove uz bazen” i klasična istarska jela. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.