Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Od 9. do 11. listopada u Kutjevu, Erdutu i Iloku održava se drugo izdanje Graševina MasterClassa

principovac

Graševina je najvažnija hrvatska sorta vinskog grožđa. Stoga je logično da je udruga Graševina Croatica lani počela organizirati stručnu, višednevnu manifestaciju fokusiranu na najvažnija hrvatska vinogorja kojima dominira graševina.

Ovogodišnje, drugo po redu izdanje Graševina MasterClassa počinje danas i traje do petka. Graševina MasterClass održava se u Kutjevu, Erdutu i Iloku. U petak popodne sudionici ovog jedinstvenog događaja stižu u vinariju Vlade Krauthakera u Kutjevu. Zatim se u 14 sati u modernoj zgradi kutjevačke vinarije Galić priređuje radionica posvećena kontinuiranoj izvrsnosti vina napravljenih od graševine. Dva sata kasnije u kutjevačkoj vinariji Sontacchi organizirana je radionica posvećena terroirima Slavonije i Podunavlja.

U četvrtak u 19 sati u Starom podrumu Iločkih podruma održava se radionica Graševina Grand MasterClass, iza koje slijedi degustacijska večera. Napokon, u petak u 16 sati na lijepom ladanjskom imanju Principovac u vlasništvu Iločkih podruma počinje Dunav Wine Festival, koji uz kušanje vina obuhvaća i show cooking kao i predstavljanje gastronomskih specijaliteta Slavonije, Baranje i Srijema.

Dunav Wine Festival otvoren je za javnost, dok su prva dva dana Masterclassa namijenjena isključivo vinskim profesionalcima. Graševina Masterclass važan je element u promociji najznačajnijeg hrvatskog kontinentalnog vina.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.