Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Tino Pattiera u Medulićevoj je otvorio AHA! Slow Wine Bar s osamdesetak uglavnom prirodnih vina

Tino Pattiera iskusni je zagrebački marketingaš koji je godinama radio u Real Grupi. Gospodin Pattiera odlučio je potražiti drugu karijeru u vinima, baš kao i njegov prijatelj Ivan Salopek, vlasnik novovalnog trešnjevačkog restorana Gola (Salopek je prije profesionalnog ulaska u vina i ugostiteljstvo radio u zagrebačkoj PR agenciji Premisa). Gospodin Pattiera prije dvadesetak je dana otvorio jedan od najciviliziranijih vinskih barova u Hrvatskoj, AHA! Slow Wine Bar.

AHA! je smješten u Medulićevoj ulici stotinjak metara od križanja s Ilicom. Uređen je kao stara gostiona u dobrom smislu te riječi, gostiona u kojoj bi se, recimo, Melkior Tresić poželio zapiti. Sve je u tamnom golom drvu, svjetlo je prigušeno a atmosfera jako ugodna i prijateljska. Lista vina je prilično neobična, s naglaskom na alternativni prosecco.

To znači da AHA! toči vina istaknutih proizvođača iz zone prosecca, poput Pedecastella i Mongarde, koji pokazuju da se u najkomercijalnijem i najuniformiranijem svjetskoj vinogorju mogu proizvoditi vrlo ambiciozna autorska vina. AHA! drži niz zanimljivih butelja iz raznih svjetskih regija, od briljantnih šampanjaca Nicolasa Maillarta do izvanredne malagouzie iz grčke Makedonije: malagouzia je bijela sorta koju je prije skoro pola stoljeća revitalizirala čuvena vinarija Porto Carras i koja pripada grupi malvazija.

Među hrvatskim vinarijama osobito su zastupljeni Miloš, Tomac i Enjingi. AHA! je jedan od najoriginalnijih hrvatskih  vinskih barova. Cijene su povoljne, servis izvrstan, ambijent gotovo neodoljiv. Nedostaje jedino hrana, no gospodin Pattiera sinoć nam je kazao da je to pitanje vremena.

Fotografija/Instagram @aha.winebar

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.