Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Beljski poluslatki Ruby mogao bi postati jedno od najpopularnijih hrvatskih desertnih vina

Krenimo prvo iz Baranje u sjevernu Dalmaciju. Korlatov Merlot Boutique, koji se ne proizvodi svake godine, uvjerljivo je najprodavanije hrvatsko desertno vino. Barski i restoranski menadžeri svim se snagama bore za karton više, dok je Boutique postao gotovi nenabavljiv u supermarketima.

Merlot Boutique slatko je vino puno lako prepoznatljivog tamnog voća, ali i vinskog integriteta. Fokus grupe i Nielssenovi izvještaji kažu da Boutique uglavnom piju žene, ali poznajemo i dosta muškaraca koji uživaju u tom neobično komercijalnom vinu. Vratimo se sada u Baranju.

Belje je ove godine lansiralo cuvee Ruby, napravljen od 85 posto frankovke i 15 posto merlota iz kasne berbe, koji je jednako komercijalan kao i Boutique. Frankovka se brala krajem listopada 2021. a merlot u studenom iste godine. Ruby miriše kao da uđete u tvornicu voćnih čokolada: kakao, maline, kupine, šljive i višnje zaokružene nježnom vanilijom doslovno iskaču iz čaše.

Ruby je poluslatko crno vino s posve glatkim taninima i energičnih 6,2 grama ukupnih kiselina, što ga čini svježim i neljepljivim na nepcu. Beljski Ruby posjeduje potencijal da postane jedno od najomiljenijih hrvatskih desertnih vina. Mi ga pijemo umjereno ohlađenog (oko 8 do 10 stupnjeva) uz Sacher tortu, mađarice, kesten pire, čokoladni mousse ili naprosto uz čokolade koje plešu na rubu mliječne i crne.

Vjerojatno se dobro slaže s nizom aromatičnih sireva poput stiltona, roqueforta i slatke gorgonzole. Rubinski Ruby ima sve predispozicije da postane bestseler u barovima, kafićima i restoranima, ali i na privatnim zabavama, od rođendana do svadbi.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.