Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

ŠAMPIONSKA LISTA Šest najuspješnijih zagrebačkih  restoranskih grupa i restorana za 2024.

maredo-sala-g1

Uspjeh u ugostiteljstvu relativno je pitanje. Restoran može biti prepun i istodobno raditi s gubicima zbog visoke početne  investicije, prevelikog broja zaposlenih, krivog izračuna food costa, nepovoljne nabave ili previsokih  troškova najma. Neki drugi jednako puni restoran može zarađivati ozbiljan novac. 

Na ovoj se kratkoj listi nalaze restorani koji imaju veoma mnogo gostiju. Neki od njih visoko  su profitabilni.

1. Victus  Grupa (Batak, Matsu, Gyotaku, Torterie Macron)

Victus je uvjerljivo najveća  privatna ugostiteljska  grupacija  u Hrvatskoj, s godišnjim prometom od više desetaka milijuna eura. Bez obzira na masovnost svojih brendova, Victus Grupa iznimno pazi na kvalitetu hrane, meniji se stalno, sezonski mijenjaju, a cijene ostaju niske, jer zbog  goleme količine sastojaka koje naručuje, Victus ima povoljne ulazne troškove.

2. Boogie Lab

Boogie Lab potpuno je nevjerojatan ugostiteljski  fenomen. Riječ je o pekarnici koja se pretvorila u najpopularniji zagrebački kafić, bistro i bar, sve u jednom paketu. Kroz dva zagrebačka Boogie Laba dnevno prolazi više tisuća ljudi. Boogie Lab priprema širenje u inozemstvo. Prvi strani Boogie Lab, doduše u nešto drukčijem formatu, otvara se u New Yorku

3. Kiyomi, Izakaya, Torikaya

Restoranska grupa Davora Bienenfelda i njegovih poslovnih partnera bilježi izvrsne prodajne rezultate. Sva tri restorana spadaju među najpopularnije i najpopunjenije u Zagrebu. Kiyomi je učinio korak više u kvaliteti i originalnosti hrane. Uskoro će i Izakaya redizajnirati jelovnik.

4. Maredo i  El Toro

maredo-sala-g1

Maredo je vodeći hrvatski gastrotainment restoran. U Maredo se petkom i subotom navečer  uglavnom ne može ući, i tako već  godinu i pol. Maredo uskoro otvara veliki bar. El Toro, koji pripada istoj restoranskoj grupi, također odlično radi navečer.

Maredo i El Toro njeguju vrlo visoke gastronomske standarde osobito kad je riječ o steakovima, i prodaju veoma mnogo veoma  dobrih vina. Maredo i El Toro zagrebački su rekorderi u prodaji šampanjca.

5. Vinodol

vinodol

Vinodol isporučuje najviše jela na dan u cijelom Zagrebu. Vinodol je tvornica  hrane s visokim zanatskim kriterijima i jako puno kreativnosti. Vinodol se, kao i skoro svi restorani s ove liste, neprekidno mijenja i poboljšava, što je preduvjet tržišnog uspjeha. Korčula, riblji bistro koji pripada istoj restoranskoj grupi, radi sasvim solidno.

6. Zelendvor

Nikad nismo došli na Zelendvorova vrata, a da taj restoran u zapadnom dijelu Zagreba, nije bio doslovno prepun. I tako desetak godina. Zelendvor prodaje mesna jela po iznimno povoljnim cijenama, porcije su goleme, a bijela riba, koja nije i ne može biti jeftina, uglavnom je svježa.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.