Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

Hotel Capella iz Bangkoka sinoć je u Londonu proglašen najboljim hotelom na svijetu u izboru World’s 50 Best Hotels

Na ceremoniji u Londonu sinoć su proglašeni najbolji hoteli na svijetu u izboru World’s 50 Best Hotels. Najboljim hotelom na svijetu proglašena je Capella iz Bangkoka, hotel sa 101 velikom sobom punom svjetla, vilama uz rijeku, privatnim vrtovima i bazenima osmišljen kao zen oaza u jednom od najkaotičnijih gradova na svijetu.

Capella je imala težak početak, otvorena je doslovno uoči pandemije i lockdowna, u najstarijoj bankoškoj četvrti  Charoenkrung. U samo nekoliko godina postala je ikonografsko mjesto. “Covid nam je dao priliku da zaista sve uhodamo i zbližimo se s Tajlanđanima koji su fenomenalni domaćini,” rekao je naokn ceremonije direktor Capelle John Blanco. 

Capella Bangkok jedan je od četiri hotela u tom gradu koji su se plasirali među 50 najbolji na svijetu, ostali su Mandarin Oriental Bangkok i Four Seasons Bangkok na rijeci Chao Phraya na 12. i 14. mjestu dok je The Siam na osvojio 26. mjesto. Azijska hotelska industrija ove godine dominira na listi. Sedam od deset najboljih hotela na svijetu su azijski. Hongkonški Rosewood je treći, The Upper House peti, a 137 godina stari Raffles Singapore, hotel u kojem je nastao klasični koktel  Singapore Sling, osvojio je šesto mjesto. 

Na osmom mjestu je Soneva Fushi s Maldiva koja je dobila i posebnu nagradu za najbolji hotel na plaži. Hotel neboder  Bulgari Tokyo s 45 katova plasirao se na 22. mjesto i osvojio nagradu za najbolji novi hotel. Lanjski pobjednik talijanski Passalacqua, imanje sa samo 24 sobe, ove je godine na drugo mjestu. Ultraluksuzni pariški Cheval Blank je četvrti, dok su legendarni Hôtel de Crillon i Le Bristol zauzeili 15. i 40. mjesto. London na listi predstavljaju klasici Claridge’s i The Connaught na 11. i 46. mjestu, a Raffles London at The OWO je dobio nagradu za najbolji novi ulaz.  

Dubajski marker Atlantis The Royal skočio je na deveto mjesto i osvojio nagradu za najveći uspon na listi, a Emirate na listi zastupa i The Lana na 23. mjestu. Meksički resort Chablé Yucatán izgrađen oko majanskog svetog bazena je na 16. mjestu i najbolji je hotel Sjeverne Amerike. Na drugom kraju svijeta, australski The Calile Brisbane proglašen je najboljim hotelom Oceanije i zauzeo 25. mjesto, a ove mu se godine kao australski predstavnik na listi pridružio tasmanijski Hobart na 49. mjestu. Najbolje plasirani afrički hoteli su iz Marakeša, La Mamounia na 31. mjestu i Royal Mansour na 38. mjestu, koji je proglašen i najgostoljubivijim hotelom na svijetu. Nagradu One To Watch koja se dodjeljuje hotelima koji bi tek trebali zauzimati visoke pozicije na listi dodijeljena je istanbulskoj Peninsuli.

Ovo je 10 najboljih hotela na svijetu za 2024, cijelu listu možete proučiti OVDJE  

1. Capella Bangkok

2. Passalacqua (Moltrasio, Italija)

3. Rosewood Hong Kong

4. Cheval Blanc Pariz

cheval-blanc-pariz

5. The Upper House (Hong Kong)

6. Raffles Singapur

7. Aman Tokio

8. Soneva Fushi (Maldivi)

9. Atlantis The Royal (Dubai)

10. Nihi Sumba (Wanokaka, Indonezija)

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.