Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ŠIRENJE SE NASTAVLJA Vinski grad prvi put dolazi u Poreč, održava se od 19. do 29. rujna u Parku Olge Ban

Manifestacija Vinski grad nastavlja se širiti. Ove godine, od 19. do 29.rujna Vinski grad će se prvi put održati u Poreču, u Parku Olge Ban. Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, direktor Turističke zajednice grada Poreča Nenad Velenik i Saša Špiranece direktor Vinarta i organizator Vinskog grada, ovih dana su predstavili događaj.

U deset dana Vinskog grada posjetitelji će u Poreču na otvorenom moći kušati vina niza vodećih hrvatskih vinarija, ponajprije istarskih poput vinarija Poletti, Kadum, Rossi, Laguna i Cattunar, ali i vina i pjenušce Davida Štampara, vinarije Tikveš, prosecco Astoria i francuski Lillet. Za svaki slučaj bit će otvorena i Erdingerova pivska kućica dok Roto otvara Cocktail House.

Vinski gradovi su poznati po lijepom uređenju, ležernoj atmosferi, dobrom izboru vina i dobrim cijenama. Na ulazu u Vinski grad posjetitelji za 5 eura unajmljuju vinsku čašu (novac se vraća na odlasku ako ne zadržite čašu), a vina se plaćaju na kućicama,  isključivo karticama. Jedna od novijih atrakcija Vinskog grada je to što možete kupiti i butelje vina, ako dođete s društvom i želite na miru sjediti uz vino. Ulaz na festival je besplatan. Za glazbenu podlogu odgovoran je Jukebox.hr, a prvog vikenda, u petak i subotu od 21 sat nastupit će DJ.  

“Veliko mi je zadovoljstvo da će se ova nova manifestacija održati u našem gradu po prvi put, na provjerenoj, novoj lokaciji u Parku Olge Ban. Svi znamo da je Poreč  grad s bogatom tradicijom vinarstva, čemu svjedoče brojna priznanja našim vinarima, velika proizvodnja i događanja poput Vinistre, a Vinski grad još je jedan način da tu tradiciju dodatno naglasimo i proslavimo. Vjerujemo da će ovaj događaj doprinijeti promociji našeg grada, ne samo kao turističke destinacije nego i kao centra eno-gastronomskog doživljaja, na čemu već intenzivno radimo. Pozivamo sve ljubitelje vina i dobre atmosfere da nam se pridruže te da zajedno uživamo u čarima koje nam Poreč i naši vinari mogu ponuditi. Vidimo se na Vinskom gradu!“ rekao je gradonačelnik Peršurić-

*Sve detalje o Vinskom gradu u Poreču možete pratiti na Vinartovom Instagramu i Facebooku te na stranicama Turističke zajednice grada Poreča Turističke zajednice Grada Poreča

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.