Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Belje je osvojilo tri zlatne i pet srebrnih medalja na tradicionalnom natjecanju Vino Slovenija u Gornjoj Radgoni

Vino Slovenija spada među najvažnije vinske manifestacije u susjednoj državi. Vino Slovenija, koje se održava u Gornjoj Radgoni, zoni najvećeg slovenskog proizvođača pjenušavih vina, internacionalno je natjecanje u punom smislu tog pridjeva: Pravilnik o ocjenjivanju zahtijeva da u svakoj od petočlanih ocjenjivačkih komisija sjedi barem jedan sudac koji nije iz Slovenije.

Kriteriji ocjenjivanja veoma su detaljno razrađeni. Ne radi se, dakle, o još jednom od bezbrojnih vinskih sajmova s previše nagrada nego o relevantnoj međunarodnoj vinskoj smotri, na kojoj su ove godine primjerice najprestižnije nagrade odvojila vina Jožefa Prusa, kultnog proizvođača iz Metlike poznatog po visokim predikatima. Beljska su vina u Gornjoj Radgoni osvojila tri zlatne i per srebrnih medalja, što je respektabilan rezultat.

Osobito je važno da je Zlatnu medalju dobila Premium Graševina iz komplicirane berbe 2023. Riječ je, podsjetimo, o vinu koje na policama supermarketa košta oko osam ili devet eura, a koje iz godine u godinu osvaja sva moguća međunarodna priznanja. Utoliko beljska Premium Graševina predstavlja uistinu jedinstvenu vrijednost za novac na hrvatskom tržištu.

Lanjsku berbu beljske Premium Graševine vinificirala je enologinja Marijana Škiljo. Druge dvije zlatne medalje za Belje otišle su izvrsnom Goldbergu Red iz 2021. i Premium Cabernet-Merlotu iz iste berbe. Važno je istaknuti da je Belje ove godine osvojilo već više od osamdeset medalja na međunarodnim i domaćim vinskim ocjenjivanjima.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.