Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

David Skoko idući utorak gostuje u zagrebačkom Maredu, gdje će kuhati uzbudljiva sezonska jela

Maredo, jedan od najuspješnijih zagrebačkih restorana, idućeg utorka 16. travnja nastavlja sa serijom chefovskih gostovanja. Dan prije parlamentarnih izbora u Maredu gostuje David Skoko, jedini hrvatski chef koji je uspio ostvariti internacionalnu televizijsku karijeru.

Dva Skokina serijala prikazuju se na 24Kitchen, njegova uloga u jednoj od Ramseyevih Uncharted epizoda i danas izgleda svježe i uzbudljivo, dok je projekt ambicioznog BBC-jeva programa o istarskoj gastronomiji nažalost zauvijek završio u ladicama, uslijed tragične smrti jednog od producenata. David Skoko postao je poznat zahvaljujući Batelini, konobi blizu Pule koja se u Skokino vrijeme uspješno prerušavala u restoran avangardne visoke kuhinje, prije desetak godina vjerojatno najbolji i najvažniji u Hrvatskoj.

Gospodin Skoko, zaslužni veteran Domovinskog rata, napustio je kuhanje u Batelini prije četiri ili pet godina, da bi se posvetio gastronomskim edukacijama. Skoko iz tjedna u tjedan kuha u raznim restoranima širom Hrvatske kako bi mladim chefovima pokazao što se sve može napraviti od bazičnih jadranskih sastojaka. Skokina mentorska uloga iznimno je atraktivna i za široku publiku. Svako Skokino gostovanje bilo gdje u Hrvatskoj izaziva upravo masovni pozitivni odziv. U utorak 16. travnja David Skoko gostuje u Maredu, jednom od najpopularnijih zagrebačkih restorana.

Chef Skoko i Maredov chef Luka Džamarija Maredovim će gostima pripremiti šestosljednu sezonsko lokalnu večeru, koja počinje uštipcima od rakovice. Rakovice, sezonska roba,  sada se prodaje u skoro svim istarskim ribljim restoranima, ali nismo probali ni jednu rakovicu u uštipku. Slijedi mille foglie s dimljenom palamidom; palamida je jedna od Skokinih omiljenih riba. Treći slijed risotto paella vjerojatno kombinira valovito sočnu teksturu klasičnog rižota sa zagorenim, hrskavim dnom prave paelle.

Tagliatelle od sipe trebale bi funkcionirati kao comfort food ovog vrlo ozbiljnog menija, dok raža u teći s palentom afirmira jednu od najukusnijih jadranskih i internacionalnih riba, koje se na našem restoranskom tržištu bezrazložno podcjenjuju. Raža je prirodno održiva a Skoko oduvijek, i prije nego što je to postalo moderno i politički korektno, inzistira na održivosti. Večera velikog chefa Skoke u zagrebačkom Maredu završava dekonstrukcijom pite od limuna. Skoro svako Skokino gostovanje nužno se pretvara u spektakularne događaje, jer je Skokin talent nenadomjestiv. Zato smo prilično sigurni da će i na večeri u Maredu 16. travnja David Skoko impresionirati zagrebačke restoranske goste. Skokina večera u Maredu košta 90 eura po osobi. 

David Skoko u Maredu

16. travnja 2024

20:00 sati

Cijena: 90 eura po osobi

Rezervacije na 099 457 4000

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.