Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vinodolovom Kristianu Godiniću danas smo uručili Nagradu za Mladog chefa godine

Kristian Godinić treći je pobjednik godišnjeg natjecanja za Mladog chefa godine, koje Kult Plave Kamenice organizira u suradnji s Aspirom, vodećom hrvatskom gastronomskom obrazovnom ustanovom.

Prethodni su pobjednici bili Marko Turković (Bekal, ex Sopal) i Pavo Klarić (Luciano u San Canzianu). Kristian Godinić cijelu je kuharsku karijeru proveo u zagrebačkom Vinodolu. U zadnjih nekoliko godina gospodin Godinić, uz punu potporu Vinodolova vlasnika Dražena Bobana, supstancijalno mijenja kanone hrvatske tradicijske kuhinje.

Kristian Godinić i Dražen Boban

Kristian Godinić u Vinodolu klasičnoj hrvatskoj kuhinji daje pozlatu modernih kulinarskih tehnika i blagi dodir internacionalnih, katkad azijskih formata i naglasaka a da ne kompromitira prepoznatljivi nacionalni karakter Vinodolovih menija. Godinić zapravo stalno pleše na žici između moderno autorskog i tradicionalno nacionalnog pristupa gastronomiji. U tom je žongliranju akrobatski okretan i vješt. I u srijedu oko tri kad smo fotografirali Godinića i Bobana, Vinodolova je velika blagovaonica bila uobičajeno puna.

Najvažnija Godinićeva jela koja su mijenjala Vinodol

Jelenji carpaccio s ježincem 

Skuša s vanilijom

Pannacotta od medvjeđeg luka s mariniranim triljama

vinodol-g

Kamenice s jagodama

vinodol-kamenice-jagode

Sarma s teletinom i dimljenim pireom

Ceviche od jadranske plavoperajne tune

vinodol-ceviche
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.