Tvrko Šakota peče neke od od najboljih kruhova u Zagrebu. NAV od otvorenja kruh na svojim degustacijskim menijima tretira kao protagonista, kao zasebno jelo a ne pratnju. Šakota je ekspert za fermentacije a kruh mu je posebna strast. Više od 20 godina učenja i iskustva u ožujku će prvi put podijeliti sa širom publikom, na radionici koju će održati 4. ožujka u Salu.
Kao sve što Šakota radi, ova će radionica imati širi kontekst. Kako su najavili iz Sala: “u pozadini svake radionice sljedeća su pitanja: otkuda naša hrana dolazi, je li sastojak koji koristimo kvalitetan, poznajemo li podrijetlo sastojka te kako naši sastojci utječu na svijet oko nas i nas same”.
Polaznici radionice radit će sa Šakotinim starterom koji chef NAVa njeguje 24 godine, i moći će ga odnijeti doma. Taj se starter svakodnevno koristi za kruh koji peku u Salu. “Tvrtko smatra da svaki kruh od startera nije isti, tj. da to što radimo kiseli kruh samo po sebi ne obećaje kvalitetu i uspjeh. Cilj je naučiti polaznike najjednostavniji način pripreme kruha kod kuće; kruha koji je cjelovit, kvalitetan te čiji je gluten probavljiv i zdrav za naše tijelo. Uz relativno jednostavne tehnike Tvrtko će se fokusirati na naš temeljni sastojak, a to je Salo brašno. Polaznici će proći cijeli proces rada kruha i odnijeti djelo svojih ruku kućama,” stoji u najavi radionice
Radionica kruha s Tvrtkom Šakotom
4. ožujka 17-20 sati
Cijena 120 eura po osobi
Prijave na salozagreb@gmail.com
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.