
Knebu iz Tomislavgrada jedina je vinarija na ovim prostorima koja uzgaja lozu na preko 900 metara nadmorske visine. Grožđe se u visinskim uvjetima ponaša drukčije: nakuplja mnogo šećera dok istodobno zadržava visoke kiseline, što znači da vina Knebu imaju iznimno čvrstu strukturu, mogu dugo odležavati i jako se dobro slažu s hranom.
Ambasador je najluksuzniji splitski hotel, kojem se kao chef pridružio Nikola Marušić iz neprežaljenog ribljeg bistroa Pinku. Knebu u petak 19. prosinca u Ambasadoru organizira gastronomsku vinsku večeru s jelima koja su posebno osmišljena za njihova vina.



Uz White Cuvée posluživat će se palamida s korabicom, a uz Sauvignon trilja s bundevom. Chardonnay će se točiti uz romba i sipu s pil-pilom. Janjetina sa škampima trebala bi se lijepo složiti uz Pinot Noir.
Večera završava moćnim i raritetnim jantarnim vinom Suze sv. Lovre, uz koje će se servirati stollen, tradicionalni njemački božićni voćni kruh, u dalmatinskoj verziji sa smokvama i bademima. Gala večera Knebu u Ambasadoru košta 80 eura po osobi.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.