Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

RAZOČARENJE MJESECA Nekad odlična konoba Bokun u Petroviji, sada je ispodprosječni i dosadni Bocun

bocun-konoba

Prije otprilike dvije godine konoba Bokun u Petroviji slovila je za jednu od boljih u Istri. Bokun je poštovao sva načela koje bi jedna istarska konoba trebala prakticirati. Svježe povrće, dobre lokalne namirnice, nepretenciozna hrana i lijepa vinska lista. Onda je ove godine Bokun odlučio otići na plažu i otvoriti beach bar s industrijskim koktelima i nekakvim jelima baziranima na tostu.

Bokunova odluka da odseli na plažu, pogotovo kad se uzme u obzir da je bio jedna od boljih istarskih konoba, nikad nam neće biti jasna. Nekadašnji Bokun dobio je nove vlasnike na istoj lokaciji i preimenovao se u Bocun. Osim prostora, gotovo ništa više ne povezuje novi i stari Bokun/Bocun. Vinska lista je drastično smanjena i sad sadrži uglavnom komercijalne vinare iz Istre. Šampanjaca više nema. Najgori tretman dobili su nabava i hrana.

Bocun i dalje ima mesni i riblji jelovnik. Fokusirali smo se na mesni dio jelovnika i tjesteninu, jer su meso i tjestenina najpopularniji u istarskim konobama. Sve što smo dobili je, nažalost, bilo ispod razine dobrog restorana. Najgora je nabava, očito drastično srezana kako bi smanjio food cost. U jelu tjestenina s gljivama dobili smo uvjerljivo najgore gljive ove sezone.

Gljive u Bocunu kao da su izašle iz konzerve, toliko su bile neprivlačne teksture i bezokusne. Okus je također uglavnom teže pronaći u Bocunu. Crni tartufi su bili prosječni, dok je umak u pašti s tartufima patio od enormnog viška maslinova ulja. Meso također izgleda kao da je došlo iz masovne nabave. Ali ni nabava nije najveći problem u Bocunu. Recepture su još veći problem.

Umak od gljiva bio je loš, kao i onaj od tartufa. Kuhinja kao da je skuhala juhu od gljiva iz vrećice i stavila tu vodicu u tjesteninu. Svinjska rebarca koja smo naručili u jelovniku punom jela napravljenih za široke mase umjesto da izraze kraj u kojem se Bocun nalazi, bila su premazana nekakvim umakom od rajčice koji nije bio dobar. Iskreno, nismo sigurni što umak od rajčice u ovakvoj formi radi na svinjskim rebarcima, ali ni on nije bio najgori dio tog jela.

Svinjska rebarca su umjesto sočnog i ukusnog mesa ispala suha i polujestiva. Najbolji dio našeg ručka u Bocunu bila je tagliata od ispravno pečenog mesa.  Ali i njoj je nedostajalo okusa i bolji tretman začinima. Prilozi su bili polujestivi. Gotovo svaki drugi krumpir je imao neku čudnu teksturu na koju još nismo naišli u restoranima. Bocun ćemo vjerojatno zauvijek zaboraviti i otpisati. Što je šteta, jer se do prije godinu dana u tom prostoru moglo lijepo jesti. Račun smo platili previsokih 104 eura sa tri čaše vine i jednom colom. 

KONOBA BOCUN

Motovunska ulica 33, Petrovija, Umag

HRANA +2  VINA -3  SERVIS +3  AMBIJENT 4

VISA Inspire_logo_web copy
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.