
Danas smo ispred restorana Bava, koji se nalazi na Lošinju u luksuznom hotelu Bellevue, vidjeli nekolicinu gostiju i uočili da ispred ulaza stoji jelovnik. Čitajući pomalo generički jelovnik koji bi trebao predstavljati grčku kuhinju s jelima poput musake, souvlakija, glaziranim rebrima, janjetinom i svinjskim vratom, upitali smo hostesu radi li chef Roko Nikolić, koji je poziciju chefa preuzeo u ožujku, još uvijek u Bavi s obzirom da jelovnik ne odgovara njegovu gastronomskom rukopisu. “Gospodin Nikolić nije ovdje već mjesec dana, sad je tu drugi chef,” odgovorila nam je hostesa.
I tako su se naše sumnje s početka Nikolićeva angažmana potvrdile. Prelazak chefa Roka Nikolića iz Splita na Lošinj i njegovu najveću hotelsku kuću na prvi pogled jest bio logičan i pametan potez u karijeri, koji bi mogao izgraditi chefa i restoran. Međutim, Bava je drugi restoran u velikom Bellevueu iza vrhunskog japanskog restorana Matsunoki koji ima drugog chefa.
Također, Bava je fokusirana na grčku kuhinju za koju nismo sigurni da itko u Hrvatskoj može rekreirati u njenom punom raskošnom potencijalu. Nikolić je tako bio osuđen kuhati u drugoj ligi velikog hotela i pritom biti fokusiran na grčku kuhinju s kojom koliko znamo nije imao doticaja. Nikoliću je ovo nakon splitskog ZOI, rovinjskog Blu i Tri sunca u Imotskom, četvrti restoran u nekoliko godina. Zaista bi bilo šteta da Nikolićev talent i potencijal budu protraćeni u restoranima u kojima ostaje tek nekoliko mjeseci.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.