Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zagrebački Workshop 27. rujna pokreće ozbiljnu seriju radionica. Drže ih Mate Janković, Mario Mihelj, Stiv Kahlina, Tibor Valinčić, Matija Bregeš i Mario Majcen 

Novi zagrebački bar Workshop nedavno je otvoren s neobičnim konceptom, koji briše granice između cafea i edukacijskog centra. Workshop i humanitarna kuharska udruga Chef kuha doma, ovih dana najavljuju prvu seriju gastronomskih radionica, koje će održati neki od najpoznatijih hrvatskih kuhara i barmena i najbolji hrvatski čokolatijer. 

U idućih će se nekoliko tjedana u Workshopu održati šest radionica koje će bez sumnje izazvati veliki interes. Radionice su pogodne za ljude koji već kuhaju i znaju nešto o koktelima i čokoladi pa žele profesionalne detalje, a moći će ih bez problema pratiti i potpuni početnici, jer radionice drže iskusni zagrebački restoranski i barski profesionalci. Sve radionice održavaju se subotom.

27.09. 2025. u 17:00

STIV KAHLINA, Taman Artisan Chocolates

Sezonu jesenskih radionica u Workshopu otvara Stiv Kahlina 27. rujna. Na radionici Umjetnost čokolade možete naučiti osnovne podatke o čokoladi, njenim karakteristikama i sastavu, a Kahlina će vas uvesti u najvažnije tehnike rada sa čokoladom. Stiv Kahlina sa suprugom Sanjo Vladović, profesionalnom kušačicom čokolade, već nekoliko godina u Zagrebu održava izuzetno posjećene radionice o čokoladi. Kahlina i Vladović proizvode čokolade s desecima prestižnih međunarodnih nagrada, a njihove male bean-to-bar serije spadaju u višu kategoriju europskih zanatskih čokolada. Iako je njihov posao rigorozan, zahtijeva visoku kompetenciju i mnogo iskustva, Stiv Kahlina i Sanja Vladović imaju poseban talent za demistifikaciju i razumljivo, jednostavno prenošenje stručnih znanja o čokoladi širokoj publici.

Cijena 46,50 eura  (link za kupnju ulaznice)

04.10.2025. u 17:00

MATE JANKOVIĆ, chef i vlasnik SOL tapasa na hrvatski

sol-profiteroli

Od prvog MasterChefa do zagrebačkog SOL tapasa na hrvatski, Mate Janković neprijeporna je zvijezda hrvatske gastronomske scene. Janković nije TV chef ni chef kojega nikad ne viđaju u restoranu. On zaista radi u svojim restoranima i osobno razvija sadržaj raznih kolaboracija u kojima sudjeluje. Mate Janković od mnogih se chefova razlikuje i po tome što iskreno govori o prirodi ugostiteljskog posla i stanju na hrvatskoj gastronomskoj sceni, pa na njegovoj radionici osim kompetentnih savjeta o kuhanju, možete dobiti i korisne uvide o pristupu i stavu koji su itektako bitni u svemu što s hranom radite kod kuće. Jankovićeva radionica bit će posvećena Tapasima za ekipu.  

Cijena 46,50 eura (link za kupnju ulaznice)

11.10.2025. u 17:00

MARIO MAJCEN, miksolog, brand Ambasador Badela 1862

Mario Majcen jedan je od utemeljitelja moderne hrvatske barske scene. U dvadesetogodišnjoj karijeri Majcen je četiri puta bio barmenski prvak Hrvatske i jednom viceprvak svijeta, s ukupno 54 pobjede na natjecanjima. Nedavno ste ga mogli gledati kao suca u spektakularnom TV showu Badel Cocktail Master, najvećem regionalnom natjecanju barmena. Majcen je i dugogodišnji edukator, a trenutno je brand ambasador Badela 1862. Majcen je čovjek koji vas može naučiti baš sve relevantno o koktelima. Njegova radionica Miksologija za doma ipak se neće baviti visokom profesionalnom miksologijom nego onim što vam treba da biste u realnim mogućnostima svoga doma napravili što bolje koktele. 

Cijena 46,50 eura (link za kupnju ulaznice)

25.10.2025. u 16:00

MARIO MIHELJ Mihelj, sudac MasterChefa (ex EL Toro, Maredo)

Ako ste Maria Mihelja otkrili tek na MasterChefu gdje je jedan od trojice sudaca, propustili ste stotine fenomenalnih jela koja je pripremao u zagrebačkom El Toru i Maredu. Mario Mihelj kompetentni je profesionalac s arsenalom vještina koji nadilazi restoransku kuhinju, i s posebnom strašću prema latinoameričkim kuhinjama. Neka Miheljeva latino jela u El Toru spadaju među njegove najbolje radove u karijeri. Mihelj vas može naučiti sve što trebate znati o radu s mesom, vatrom i začinima, o ljutini i kreativnom tretmanu svježih sezonskih namirnica. Na radionici Latino na tanjuru fokusirat će se na glavne okusne akorde i temeljna jela latinoameričke kuhinje. 

Cijena 46,50 eura (link za kupnju ulaznice)

08.11.2025. u 17:00

TIBOR VALINČIĆ, chef Dubravkina puta (Michelinova zvjezdica)

Glavni chef Dubravkina puta, koji ima jednu Michelinovu zvjezdicu, jedan je od najvažnijih hrvatskih chefova nove generacije. Valinčić je u Italiji završio školu za restoranski menadžbent, ali današnju karijeru ipak mu je definirala strast prema kuhanju. Valinčić je veoma talentirani, kompetentan chef. Na radionici Kuhaj kao chef od Valinčića ćete moći naučiti temeljne profesionalne postulate koji će vaše kućno kuhanje momentalno podići na nekoliko razina više.

Cijena 46,50 eura (link za kupnju ulaznice)

28.11.2025. u 17:00

MATIJA BREGEŠ, chef Boškinca (Michelinova zvjezdica)

Bregešovi tanjuri najljepši su u Hrvatskoj. Moglo bi se reći da i nije osobito teško napraviti umjetnički tanjur sa svime što nudi Boškinčevo opulentno prirodno okruženje, ali Bregešov plating privlačio je pažnju i u Baltazaru i na svim njegovim gostovanjima. Estetiku tanjura ipak definira chef, a Matija Bregeš će na radionici u Workshopu ta znanja velikodušno podijeliti. Umjetnost kreiranja tanjura jedna je od najoriginalnijih radionica za koje smo čuli u zadnje vrijeme, posebno zato što je drži jedan od najboljih hrvatskih chefova, što znači da se neće baviti samo izgledom jela. 

Cijena 46,50 eura (link za kupnju ulaznice)

Ulaznice za radionice možete kupovati pojedinačno ili u paketu ,kao komplet ulaznica za svih šest radionica za 251,50 eura. Ulaznice se kupuju na Entriu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.