Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

JESENSKI PROGRAM U Zagrebu se u idućih nekoliko mjeseci otvara više zanimljivih restorana s pristupačnim cijenama

Ove je godine zagrebačka restoranska scena provela u hibernaciji. Batak se, očekivano, nastavio širiti, na Jarunu se otvorio zabavni riblji restoran Mala riba, a u Bogovićevoj Leggiero Food. I to je bilo uglavnom sve vrijedno pažnje do ove jeseni.

U idućih nekoliko mjeseci, počevši od sutra, scena će ipak blago živnuti. Do kraja godine trebalo bi se, naime, otvoriti najmanje pet zanimljivih lokala, s prilično pristupačnim cijenama. Evo liste vjerojatnijih jesenskih otvorenja:

1. Bogdan i Palfi u Ilici  

Veliki klasični chef Matija Bogdan i vrhunski street food chef Marko Palfi otvaraju restoran ulične hrane u Ilici, u dvorištu preko puta Britanskog trga. Restoran bi se trebao otvoriti tijekom jeseni, a Bogdan kaže da se radi o veoma ambicioznom, visoko kvalitetnom kuhanju u žanru street fooda.

2. Noel Street, u podrumu Noela  

Noelovi vlasnici odlučili su iskoristiti veliki podrum ispod fine dining restorana. U podrumu bi se trebao otvoriti “Noel Street” (to je radno ime) s naglaskom na latino hranu i tanjure za dijeljenje. Chef će biti Ivan Temšić, koji uspješno zastupa Noel na raznim uličnim festivalima. Noel u podrumu trebao bi se otvoriti u studenom.

3. Sip pub, Trnjanska cesta 111  

Vlasnik Zmajske pivovare Andrej Čapka i njegova ekipa već dvije godine razvijaju projekt gastronomske pivnice. Pivnica, koja se zove Sip pub, otvara se ove jeseni na Trnju, odmah kraj nasipa, u vrlo velikom prostoru. U Sipu će se moći degustirati kompletan portfolio najvažnije hrvatske craft pivovare, uključujući i teško dostupna specijalna piva, koja se proizvode u vrlo malim serijama. Jelovnik se bazira na američkom BBQ-u i na tanjurima za dijeljenje.

4. Spud Bud, Prolaz Neboder (Bogovićeva 4)  

Ovih se dana otvara prvi restoran apsolutnog šampiona hrvatskih ovogodišnjih street food i fast food festivala. Spud Bud peče krumpire, usitnjava ih s maslacem i cheddarom, pa ih nadijeva raznim divotama poput chili con carnea. Gladni obožavatelji stoje u redovima.

5. Al Dente, Veslačka  

Ove bi se jeseni trebao otvoriti treći zagrebački restoran upmarket pizzerije Al Dente. Budući da u Veslačkoj ulici i njenoj blizini uopće nema restorana, treći Al Dente morao bi uspjeti. Nadamo se da će se fokusirati na cannotto pizzu, a ne na fejkani fine dining, kao Al Dente u Rovinju.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.