
Austrijski Falstaff najutjecajniji je gastronomski magazin na njemačkom govornom području. Falstaff u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom objavljuje godišnji Restoranski vodič za Hrvatsku. Ove su godine, kao i prošle, najviše ocjene dobili rovinjski Agli Amici, šibenski Pelegrini i brački Lemongarden. Agli Amici i Pelegrini ocijenjeni su s 96 bodova, a Lemongarden s 95.
O Agli Amici, obiteljskom restoranu Scarello, jedinom hrvatskom restoranu s dvije Michelinove zvjezdice, danas smo objavili iscrpnu recenziju. Pelegrini, pod vodstvom chefa Rudija Štefana, s jednom Michelinovom zvjezdicom, ove godine slavi osamnaestu godišnjicu i još je u vrhunskoj formi.
Za uspjeh Lemongardena restorana u istoimenom luksuznom hotelu u bračkom Sutivanu, ključan je Ante Udovičić, jedan od najkompetentnijih hrvatskih chefova srednje generacije.
Falstaff je ove godine prvi put proglasio i najbolju tradicionalnu konobu. Pobjednica je kvarnerska Zijavica, u kojoj iznimno talentirani chef Stiven Vunić priprema izvrsna jela. Budući da Hrvatsku posjećuje mnogo Nijemaca i Austrijanaca, Falstaffov vodič ima velik značaj za restorane na Jadranu.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.