
Mirazur chefa Maura Colagreca jedan je od najpoznatijih francuskih restorana. Mirazur ima tri Michelinove zvjezdice, a svojedobno je osvojio prvo mjesto na listi World’s 50 Best Restaurants.
Restoran se nalazi u Mentonu, na Rivijeri, blizu talijanske granice. Što je onda logičnije i sezonskije nego da vrhunski gastronomski restoran smješten na Mediteranu ljeti obilježi rajčicama?
Chef Colagreco osmislio je Menu Tomates – šest sljedova posvećenih rajčicama, i to onima iz vlastitog vrta. Colagreco uzgaja više desetaka vrsta rajčica svih boja i oblika.
Menu Tomates posluživati će se od 22. srpnja do 7. rujna. Sastoji se od šest jela posvećenih rajčicama i košta 380 eura po osobi. To samo pokazuje da se rajčica, koliko god bila demokratska i masovno dostupna, napokon plasirala u elitnu grupu sastojaka visoke gastronomije.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.