Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

EVO ŠTO JE SEZONSKO KUHANJE Slavni Mirazur lansirao je meni posvećen rajčicama za 380 eura po osobi

Mirazur chefa Maura Colagreca jedan je od najpoznatijih francuskih restorana. Mirazur ima tri Michelinove zvjezdice, a svojedobno je osvojio prvo mjesto na listi World’s 50 Best Restaurants.

Restoran se nalazi u Mentonu, na Rivijeri, blizu talijanske granice. Što je onda logičnije i sezonskije nego da vrhunski gastronomski restoran smješten na Mediteranu ljeti obilježi rajčicama?
Chef Colagreco osmislio je Menu Tomates – šest sljedova posvećenih rajčicama, i to onima iz vlastitog vrta. Colagreco uzgaja više desetaka vrsta rajčica svih boja i oblika.
Menu Tomates posluživati će se od 22. srpnja do 7. rujna. Sastoji se od šest jela posvećenih rajčicama i košta 380 eura po osobi. To samo pokazuje da se rajčica, koliko god bila demokratska i masovno dostupna, napokon plasirala u elitnu grupu sastojaka visoke gastronomije.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.