U petak oko tri, nakon laganog poslovnog ručka u Vinodolu i uoči gastronomske večere u Manu2 povodom zagrebačke promocije odlične Punta Grece iz 2022., svratili smo pročitati portale i novine u Winehouse, jedini vinski bar i uvjerljivo najdecentniji lokal u zloglasnoj Tkalčićevoj ulici.
U Winehouseu najčešće pijemo Tomčev rizling Rockstar, jer je riječ o jednom od najekspresivnijih hrvatskih bijelih vina, a Winehouse ga toči na čaše. No danas smo, na nekih plus 32 stupnja, naručili Coletti Brut; bilo je prevruće za bilo što osim pjenušca. Bazni pjenušac renomiranog plešivičkog vinara Franje Kolarića temelji se na starim plešivičkim sortama, koje uključuju i žuti plavec, grožđe snažne kiseline neophodne za dobar klasični pjenušac. Chardonnay pak daje tijelo.
Coletti je odlično funkcionirao na lipanjskoj vrućini. Sitne, energične i brojne perlice osvježile su nam dan, okus je bio pun i optimalno bogat za aperitivno pjenušavo vino, dok je struktura bila šampanjski vertikalna. Coletti pjenušac uljepšao nam je intenzivan i blago stresan radni dan. Što je jedna od prirodnih funkcija zaista dobrih pjenušaca. Čaša Coletti pjenušca u Winehouseu košta prijateljskih šest eura.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.