“Danas nam je zadnji dan kad poslužujemo ručak,” rekao nam je u subotu oko dva ljubazni konobar Fun dining bistroa Sopal, u Teslinoj ulici u Zagrebu. Sopal chefice Katarine Vrenc uvodi ljetno, jednokratno radno vrijeme od šest do ponoći.
Vikendima će Sopal kuhati i posluživati hranu do jedan ili dva ujutro, što je potpuno jedinstveno za centar Zagreba. U središtu Zagreba kuhinje se uglavnom zatvaraju između 22 i 23 sata, a poslije ponoći ne može se jesti doslovno nigdje, osim u fast food kiosku Pingvin, koji se približava četrdesetom rođendanu.
Budući da je Sopal navečer uglavnom prepun, produljeno radno vrijeme ne samo da će dinamizirati noćnu zagrebačku gastro scenu, nego bi se moglo itekako isplatiti gospođi Vrenc i njenim suradnicama.
U Sopalu smo u subotu ručali potpisnu grilanu brokulu s misom, odličan “carpaccio” od ike jime brancina, ogromni bečki pohan na maslacu i zarazne hrskave krumpiriće s još hrskavijom kaduljom. Čaša baznog šampanjca biodinamičke kuće Charpentier i dalje košta samo 10 eura.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.