Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zašto je pivnica Bir danas za ručak bila poluprazna a pivnica Budweiser uobičajeno prepuna? Možda zato što Bir četiri godine nije promijenio jelovnik 

bir-brewery

U srijedu smo poslije dugo vremena ručali u našoj omiljenoj pivnici Bir na uglu Harambašićeve i Kennedyjeva trga. Biftek je bio uobičajeno izvrstan, a salata svježa, profesionalno narezana na jednake kockice, začinjena vrhunskim istarskim uljem Monterosso. Izbor vina na čaše prilično je solidan, pa smo pili sjajni teran Livio Benvenuti iz 2019. godine.

Nažalost, Bir je između 12 i 13 sati bio poluprazan. Nipošto prazan, jer je u Biru jelo dvadesetak ljudi, ali poluprazan. Poslije ručka u Biru prošetali smo kraj pivnice Budweiser u Heinzelovoj, udaljene desetak minuta laganog hoda ili dvije tramvajske stanice od Bira. Budweiser je bio uobičajeno prepun. E sada, hrana u Biru definitivno je bolje pripremljena i ukusnija nego u Budweiseru, servis je mnogo profesionalniji a cijene nisu bitno više. Biftek u Biru košta 30 a u Budweiseru 28 eura. Zašto je onda Budweiser prepun a Bir poluprazan? Zašto pred Budweiserom kampira vojska dostavljača a u Bir svrati tek poneki Woltovac? 

Razloga je mnogo, jer je ugostiteljstvo kompleksan posao. Jedan od razloga svakako je snaga brenda: Budweiser je neusporedivo jači brend od Bira. Međutim, Bir ima manje gostiju i zato što od otvaranja do danas, a prošle su pune četiri godine, nije promijenio jelovnik osim par kozmetičkih intervencija od kojih je jedna bila katastrofalna (pileći “bečki” umjesto pravog  bečkog). S istim menijem četiri godine nužno djelujete dosadno i manje privlačno. Stoga toplo preporučujemo ekipi iz Bira da što prije predstavi novi jelovnik.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.