Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ultrapopularna grobnička gostiona Putniku dobro kuha samo kad nema velike gužve. Danas smo ručali vrlo solidne šnicle u saftu i zagrebački 

Gužve u Putniku, gostioni ispred kućica za autocestu Rijeka-Zagreb na Grobniku, legendarne su. Putniku slobodno možemo nazvati najpopularnijim restoranom u cijeloj županiji s ozbirom na sumanutu količinu računa koje izbacuje. U Putniku jedu svi, od onih koji putuju autocestom, kamiondžija, poslovnjaka koji dolaze na marende iz obližnje poslovne zone Kukuljanovo, pa do Riječana koji potegnu do Putniku da bi jeli jeftino i obilno.

Sve to održava Putnikovu poslovnu bilancu, ali i stvara velike oscilacije u kvaliteti hrane. Nekoliko puta smo u Putniku za velikih gužvi dobili rubno jestiva jela kojima je zajednički problem bila ogromna količina masnoće. Greške se događaju i gotovo ih je nemoguće izbjeći kad se radi s količinama koje bi postidjele i poneke studentske menze. Ovog smo puta namjerno pokušali izbjeći tu već mitsku gužvu na Grobniku i došli u Putniku nešto kasnije, kako bi možda i prvi puta vidjeli kako restoran kuha pod malo manjim pritiskom.

Pred Putniku smo došli u 15:30, što naravno nije značilo da je gostiona bila prazna. Terasa je, naprotiv, bila puna a još više gostiju je sjedilo u sali. Izgleda da je u Putniku najgore od 12 do 15 sati, što je i prirodno. No, jednom kad se situacija primiri, Putniku može izbacivati jako dobra jela za žanr radničkog restorana za mase, što je danas i pokazao.

Naš je zagrebački odrezak bio sasvim solidan. Bio je sočan, pravilno paniran i napravljen s vrlo dobrom kuhanoim šunkom koja nam se ne čini najjeftinija na svijetu. Putnikov zagrebački bio je zapravo bolji nego što smo očekivali. Šnicle u saftu su možda bile još i bolje. Mekano meso koje se takoreći može rezati vilicom stiglo je u dosta dobrom umaku, s kojeg se nije cijedila masnoća kako to obično biva. Uz oba smo jela dobili i pire krumpir, koji zaslužuje sve pohvale. Pripremiti pire krumpir korektne teksture nažalost je težak zadatak i za mnogo skuplje restorane.

Domaći kruh su također napokon doveli na pristojnu razinu. Štrudla od jabuka i palačinke su klasični, ali dovoljno dobri za comfort food. Pogotovo su bile dobre palačinke koje nisu bile žilave i došle su s prebogatim nadjevom. U zadnje smo vrijeme čuli puno kritika na Putnikov račun, da su jela jednostavno preskupa i da sve to skupa nije kao što je nekad bilo.

Naša jela smo platili 11 i 14 eura s prilozima. Mnoge radničke konobe u okolici su jeftinije nego Putniku, ali nijedna od njih se ne bori s njegovim brojem gostiju, pa jednostavno nemaju razloga sniziti cijene. Bez obzira na ovu kritiku, Putniku nam je danas pokazao da može izbacivati dobra jela kad kuhinja ima koncentracije. Voljeli bismo jedino veću raznolikost u dnevnim jelovnicima, koji se čine gotovo uvijek isti. Račun smo platili 46 eura. 

PUTNIKU

Kikovica 2, Soboli, Čavle

Soboli, 

HRANA +3  PIĆA +2  SERVIS 4  AMBIJENT 3

VISA Inspire_logo_web copy
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.