Mošćenička Draga je vjerojatno najjače mjesto u Hrvatskoj po broju dobrih restorana po glavni stanovnika. Predvodnik je naravno Zijavica, koja je kroz godine postala jedan od najboljih ribljih restorana u državi. I danas, kad smo prošli pored Zijavice u šest popodne, chef Stiven Vunić je bio je zaposlen kao da je predsezona a ne veljača s lošim vremenom. Tu je naravno i Johnson, kao primjer jednog od najboljih klasičnih ribljih restorana s uvijek superiornim namirnicama. Na ovu listu bi svakako trebalo dodati i Pescariu. Očigledno je nešto u zraku Mošćeničke Drage.
Zašto je, međutim, Pescaria dobar primjer jednostavnog ribljeg restorana? Iz nekoliko razloga. Prvo, Pescaria je transparentna i profesionalna. Čim smo sjeli za stol, simpatični konobar ponudio nam je pladanj s ribom da bismo vidjeli što je tog dana uplivalo u kuhinju. Izbor nije bio jednostavan, s privlačnim rombom, oradama, brancinom i jednom škarpinom. Budući smo htjeli probati više jela s jelovnika, omanja škarpina bila je optimalna.
Poznato je da restorani svašta podvaljuju pod škarpine,a li naša u Pescariji je bila izvanredna. Pečena na žaru, sočna i vrlo ukusna, za svaku pohvalu. Blitva je bila ukusna i kremasta, ostavila je dobar dojam. Hobotnica na salatu je bila korektna ali hobotnica nije bila dovoljno meka, dok je za pozdrav iz kuhinje stigao namaz od avokada s slanim inćunima, iako izvan Pescarijine estetike, pokazao se kao efektan i dobar početak ručka.
Najviše nam se svidjela tjestenina sa škampima. Tjestenina za koju ne bismo rekli da je domaća, skuhana je točno u sekundu, servirana je s još boljim baršunastim umakom koji se izvrsno složio sa škampima. Škampi nisu bili najveći ni najslađi na svijetu, ali su bili dovoljno dobri da im nemamo puno za zamjeriti.
Naš planirani brzi ručak pretvorio se u dvosatni, a na kraju nismo ni željeli otići iz restorana pa samo završili s veoma finom štrudlom i sladoledom od vanilije. Servis je bio je blizu savršenom, dok je vinska lista dokaz da svi restorani mogu nabaviti dobra buteljirana vina koja gostima neće spaliti budžet. Pescaria ima dobru selekciju mladih bijelih vina, oranža i nešto crnih vina, cijene uglavnom variraju između dvadesetak i pedesetak eura za butelju. Uz ručak smo pili Ipšin Sivi Pinot koji je briljirao uz morske plodove. Vrlo dobar ručak za dvoje s buteljkom vina i ne baš jeftinim sastojcima platili smo 138 eura. Solidna vrijednost za novac.
Stari Grad 28, Mošćenička Draga
HRANA 4 VINO -4 SERVIS 4 AMBIJENT 4
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.