Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ADVENTSKI HIT Destilerija Rossi upravo je lansirala novi zimski koktel Winterino s Teraninom. Evo gdje ga možete probati

Destilerija Rossi iz Bajkina kraj Vižinade, jedna je od vrlo rijetkih hrvatskih craft destilerija koje brendiraju vlastite koktele. Rossi kokteli nisu samo preporuke za perfect serve, već zasebni proizvodi koji rekontekstualiziraju njihove destilate i ističu njihove najzanimljivije karakteristike.

Portfolio destilerije Rossi poznat je po finom stilu i utjecaju tradicije, bilo da se radi o njihovu Amaru Istrianu, Teraninu, Šovranu XO ili rakijama. Novi Rossijev koktel Winterino posveta je Teraninu, likeru od terana, jednom od najprepoznatljivijih istarskih gastronomskih proizvoda, a inspiriran je zimskom sezonom i običajima uživanja u kuhanom vinu.

Winterino je jednostavan za priremu, radi se s Teraninom, pireom od borovnice i toplom vodom, ali sofisticiran na okusu. Koktel je inspiriran tipičnim aromama crnog bobičastog voća u Teraninu, začinskim notama i njegovom bogatom kremastom strukturom.

Tajna Winterina je u balansu dvaju sastojaka i veselom, toplom osjećaju koji stvara kad se pije. Teranino je elegantnija, seksi verzija kuhanog vina za ovogodišnji Advent. Kako kažu u destileriji Rossi, Winterino zauzima posebno mjesto u njihovoj liniji koktela koju čine još Pelinkovac EpulonBerry, Amaro Mango i Nostromo Cherry. 

Winterino se ove zime priprema na adventskim lokacijama i u barovima u Zagrebu, Varaždinu, Samoboru, Rijeci, Rovinju i  Zadru. Winterino i EpulonBerry koji ovdje izdvajamo, jednostavni su i za pripremu kod kuće. Donosimo recepte.

Winterino

  • 40 ml Rossi Teranina
  • 20 ml pirea od borovnice  
  • 120 – 150 ml tople vode
  • Čaša Irish coffee / toddy čaša
  • Dekoracija Dehidrirana naranča i začin po želji

U čašu za tople koktele dodajte Rossi Teranino i pire od borovnice, nadopunite čašu toplom vodom. Promiješajte barskom žlicom kako bi se svi sastojci dobro promiješali. Preporučeno je dekorirati svježom ili dehidriranom narančom i začinom po izboru.

Pelinkovac EpulonBerry

  • 40 ml Rossi Epulon pelinkovca
  • 20 ml grenadina sirupa
  • 120 ml tople vode
  • Epulon pelinkovac i grenadinu stavite u čašu za topli koktel, nadopunite toplom vodom. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.