Od 1. do 3. listopada u Zadru se održava Croatia Yacht Show. U sklopu ove manifestacije posvećene potencijalno visokoprofitnom turističkom segmentu, organiziran je i izbor najboljeg chefa koji kuha na jahtama, pod nazivom Chef’s Competition.
Pobjednika će izabrati TV chef David Skoko, chef dubrovačkog Michelinova restorana 360 Marijo Curić i slastičarka Ivana Čuljak, vlasnica zagrebačke slastičarne Neka jedu kolače. Ovaj izbor na prvi pogled može zvučati bizarno. U stvarnosti, vrlo mnogo iznimno talentiranih kuhara radi na jahtama. Dovoljno je sjetiti se Dalmatinca Špire Pavlića, koji je prije desetak godina bio jedan od najdarovitijih mladih restoranskih chefova u Hrvatskoj, da bi poslije dubrovačke Nautike i nekog manjeg hotela otišao kuhari na jahte.
Kuhanje na jahtama manje je stresan posao od restoranskog kuhanja, a omogućuje dobru zaradu. Osim toga, u pojedinim slučajevima kuhanje na velikim jahtama za chefa može značiti i besplatan put oko svijeta. Budući da na jahtama rade mnogi zaista vrhunski chefovi, zadarsko bi natjecanje moglo biti iznimno zanimljivo i atraktivno. Posao na jahtama ima, međutim, jedan ozbiljan nedostatak. Malokoji chef s jahte uspio se vratiti u ozbiljan restoranski biznis.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.