Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Konoba Adio Mare u centru Korčule priprema zanimljiv burek od ribe i jako dobru domaću pašticadu. Pašta je bila nejestiva

Adio Mare je jedan od najpoznatijih restorana na Korčuli. Što i ne čudi, s ozbirom da je jedan od boljih restorana u centru Korčule kojih se može nabrojati na prste jedne ruke. Može se to vidjeti i po njegovim gostima na zidu slavnih, gdje su fotografije Đokovića, Ivaniševića i ostalih sportsko-glumačko-političkih legendi. Ipak, konoba je više od pojedinačnih elemenata atraktivne lokacije, profesionalno-prijateljskog osoblja i očigledno poznatih gostiju.

U ovoj se lokalnoj nepretencioznoj konobi zaista može i dobro pojesti, ali ne bez nekih mana, koje ipak nisu bile tolike da bi umanjile dobar opći dojam. U Adio Mare smo došli na ručak prije trajekta, kad u Korčuli zbog vrućine još nije bilo velikih gužvi. Stoga smo imali cijeli grad gotovo sami za sebe, što je rijedak doživljaj usred sezone.

Odmah po ulasku u restoran dočekali su nas veliki živi rakovi i ribe. Mi smo se ipak odlučili za nekoliko jednostavnijih jela koja su se pokazala prilično dobrima. Za početak smo probali zanimljivu interpretaciju bureka punjeniog ribom, koji se pokazao kao vrhunski snack za vrućinu uz lagano svježe vino. Jedino bismo voljeli da je tijesto mrvicu manje masno, međutim to ovom jelu nije smetalo kao sljedećem.

Tjestenina s ribljim raguom na papiru je zvučala atraktivno i primamljivije od uobičajenih rutinskih pašti. Iako je ideja s raguom od grdobine i dagnjama u teoriji sjajna, rezultat nije bio pretjerano oduševljavajuć. Cijelom jelu nedostajala je bolja i fokusiranija nota okusa, dok je neugodna masnoća iritirala u svakom zalogaju. Uz sve to je i pašta bila prekuhana toliko da se svakim zamahom vilice razdvajala, pa smo od tjestenine vrlo brzo odustali.

Cijeli ručak spasila je izvrsna pašticada. Pašticada koja se mogla rezati vilicom odgovarala je čak i po ljetnoj vrućini. Također, pašticada je imala duboke slatkaste okuse šljiva, kakvi se i očekuju od ovog tradicionalnog jela. Njoki servirani s pašticadom također su bili dobri.

Sve što smo probali u Adio Mare bilo je vrlo dobro, osim tjestenine s ribljim raguom. Na jelovniku su još zanimljiva jela poput riblje juhe i jastoga, za koje nažalost nismo imali snage. Osoblje u Adio Mare također je veliki adut restorana, zbog kojeg vjerujemo dolazi jako puno gostiju. Vinska lista je kratka, ali ispravno lokalno orijentirana, sadrži čak i pokoji šampanjac. Ambijent iznad glavnog trga u noćnim satima je ultimativno ljetni. Lagani ručak s tri čaše vine platili smo 101 euro. Što je naravno dosta skupo. U nekoliko dana koliko smo proveli na Korčuli niti jedan račun nismo uspjeli platiti manje 100 eura, koliko god se trudili i pazili. Bez obzira na visoke cijene, Korčulu bi svakako trebalo doživjeti makar jednom, zbog neopisive ljepote i pokoje zaista dobre gastronomske ponude. 

ADIO MARE

Ulica Sv.Roka 2, Korčula

HRANA +3  VINA+3  SERVIS 4  AMBIJENT +4

VISA Inspire_logo_web copy
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.