Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

I HOTELIJERI PRIZNAJU PORAZ Novi list izvještava o snažnom rušenju hotelskih cijena na cijeloj obali

Riječki Novi list jučer je na prvoj stranici objavio golemi naslov: Hotelijeri spuštaju cijene da popune prazne sobe. U članku se navode primjeri hotela s raznih dijelova Jadrana, koji su počeli rušiti cijene.

Smještaj za četvero u obiteljskon hotelu u Rapcu originalno je koštao 553 eura za noć, a sada košta 426 eura. Hotel s pet zvjezdica u Dubrovniku koštao je 936 eura, a sad košta 609 eura. Luksuzni hotel na Rabu snizio je cijene soba sa 651 na 492 eura. Cijene padaju i u kampovima. Ako cijela obala, od Istre do Dubrovnika, ruši cijene početkom kolovoza na samom vrhuncu sezone, to najbolje govori o sezoni. Dodamo li praznim i diskontiranim sobama podatke Udruge ugostitelja pri HGK o padu prometa u restoranima i kafićima, koji se kreće između 20 i 50 posto, jasno je da smo u najslabijem turističkom ljetu unatrag dosta godina, ne računajući pandemiju.

Što samo govori da je dosadašnji hrvatski turistički model iscrpljen i da hrvatska Vlada, turistička industrija i ugostiteljska industrija trebaju pronaći nove kanale rasta. Radi se, prije svega, o otvaranju zaista luksuznih hotela svjetski prepoznatljivih brendova, o drastičnom dizanju kvalitete gastronomske ponude i o poštenoj politici cijena. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.