Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

PREZENTACIJA U KEIGHT HILTONU Na svim letovima Croatia Airlinesa ovoga kolovoza poslužuju se kvarnerski specijaliteti

Turistička zajednica Kvarnera, Hrvatska turistička zajednica i Croatia Airlines jučer su u Hiltonovu novom luksuznom hotelu Keight Curio Collection u Opatiji najavili novu sezonu svog zajedničkog projekta.  U razdoblju od 1. kolovoza do 30. studenoga 2024. godine u zrakoplovima Croatia Airlinesa posluživat će se posebno osmišljena jea koji afirmiraju kulinarsku raznolikost kvarnerskog područja, od primorske preko otočne do goranske kuhinje. 

Croatia Airlines putnicima u domaćem i međunarodnom prometu, u biznis klasi će posluživati veliki snack box s kobasicom s ružmarinom, zelenom pastom od maslina, krekerima sa žlahtinom i kaduljom, keksima sa suhim smokvama i keksima s kestenom. Na letovima kraćima od jednoga sata posluživat će se manja verzija tog snack boxa. a u ekonomskoj klasi krekeri sa žlahtinom i kaduljom. 

Na press konferenciji o zajedničkom projektu Okusi Kvarnera govorili su župan PGŽ Zlatko Komadina i direktorica Turističke zajednice Kvarnera dr.sc. Irena Peršić Živadinov, te direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa Slaven Žabo i Dubravka Auferber u ime Hrvatske turističke zajednice. 

“Drugu godinu zaredom ovaj vrlo zanimljiv i uspješan projekt gastro promocije naše županije na aviolinijama Croatia Airlinesa sastavni je dio ne samo naše dugogodišnje suradnje s hrvatskim nacionalnim prijevoznikom, već i promocija Kvarnera kao Europske regije gastronomije 2026. godine. Vjerujem da će putnici na svom putovanju uživati u specifičnim namirnicama Kvarnera, ali i da će im taj mali gastro izlet biti poticaj da nas posjete i istraže. I ovakvi projekti i načini isticanja gastronomije predstavljaju iskorak i daljnji rad na razvoju gastronomije, posebice sada kad je Kvarner proglašen Europskom regijom gastronomije koja ne podrazumijeva samo promociju nego i zaštitu i promociju lokalne hrane i kulture, održivi razvoj, povećanje kvalitete, povećanje vidljivosti, zatim poticanje međusektorskog povezivanja turizma, poljoprivrede, gastronomije, kulture, obrazovanja, zdravstva i drugih sektora“, rekla je direktorica Peršić Živadinov.

Kvarner je u svibnju proglašen Europskom regijom gastronomije za 2026. godinu. Titulu Europske gastronomske regije dodjeljuje IGCAT, International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism, neprofitna organizacija koja promiče najviše dosege u turizmu i gastronomiji. Izbor Europskih gastronomskih regija jedna je od zapaženih djelatnosti IGCAT-a jer je status koji dodjeljuju jedan od najvažnijih kanala regionalne gastronomske i turističke promocije u Europi. Ulazak Okusa Kvarnera na letove Croatia Airlinesa za 28 međunarodnih i osam domaćih destinacija, odlična je promocija Kvarnera kao Europske regije gastronomije.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.