Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ANTE SLADIĆ, VINAR IZ PLASTOVA Da toliko  državnog zemljišta nije zapušteno, katastrofalni požari mogli bi se spriječiti

U Dnevniku HRT-a danas je o stanju na požarištima kraj Skradina govorio i Ante  Sladić. Ante Sladić ugledni je vinar i vinogradar iz Plastova, mjesta kroz koje je jučer prohujao jedan od najrazornijih ovosezonskih požara u Dalmaciji.

Gospodin Sladić skicirao je malo drukčiji pogled na uzroke katastrofe u Skradinu. Sladić je rekao da se požar tako snažno širio zbog zapuštenosti poljoprivrednog zemljišta, koje nitko ne obrađuje. Sladić je spomenuo neobrađenu privatnu zemlju, ali je posebno apostrofirao državna i Šumarijska zemljišta koja desetljećima   stoje zapuštena, premda poljoprivrednici žele saditi  nove vinograde i maslinike.

Zapušteno zemljište, pretvoreno u neprohodnu šikaru, idealno je područje za brzo širenje požara. Šikaru je puno teže gasiti nego uređena, obrađena poljoprivredna zemljišta.

Stekao se dojam da je reporterka HRT-a naglo prekinula gospodina Sladića kad je počeo obrazlagati tezu da zapuštenost državne   zemlje bitno pridonosi širenju ljetnih požara u Dalmaciji. Ante Sladić jedan je od najuspješnijih dalmatinskih vinara i vinogradara nove generacije.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.