Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

McVitie’s Smoky Barbecue i Sweet Thai Chilli krekeri odlične su industrijske grickalice, kakvi bi Kviki mogli biti da su pametni

Britanski McVitie’s je jedan od onih posve rijetkih firmi koje u najmasovnijoj industrijskoj proizvodnji uspijevaju napraviti solidan, u nekim slučajevima i izvrstan proizvod. Nijedan chef neće se ustručavati reći vam da za cheescake upotrijebite njihove graham kekse. McVitie’s, kao i svi veliki prehrambeni brendovi, mora stalno diverzificirati portfolio.

Osim Jaffe i njihovih klasičnih Digestives keksa u nekoliko verzija od kojih su najuspjeliji Thins sa crnom čokoladom, u hrvatskim se supermarketima odnedavno mogu kupiti i slane McVitie’s grickalice, Cracker Crisps. U Sparu su na promociji dva okusa, Smoky Barbecue i Thai Sweet Chilli. Treći dostupan okus, Kiselo vrhnje s vlascem, nismo probali.

Riječ je o malim krekerima u srednjem rangu cijene i kvalitete. Prvo što ove masovno pristupačne grickalice odvaja od konkurencije na hrvatskim policama jest što imaju posve laganu teksturu, perfektno su hrskavi ali djeluju potpuno nemasno što nije slučaj sa sličnim proizvodima, recimo s TUC krekerima koji su brutalno masni, Vic da ne spominjemo.

Drugi adut su im okusi. McVitie’s krekeri su pečeni s pravim začinima i sušenim porvćem u prahu. Smoky Barbecue je manje uspio jer je sušeni luk u njima preintenzivan, očigledno su napravljeni s tekućim dimom i preslatki za BBQ kategoriju, ali ipak iznenađuju s količinom prirodnih okusa. Sweet Thai Chilly je izvrstan iako mu je lista sastojaka lošija od Smoky Barbecuea. Lagani hrskavi crvenkasti krekeri dovoljno su ljuti da ne budu dosadni a opet nisu preoštri za masovnu publiku i puni su ugodnih, tipičnih slatko-kiselih tajlandskih okusa.

Iako smo dva puta naglasili laganu teksturu ovih krekera, to ne znači da su bezazleni, vrećica od 110 grama ima 470 kalorija, to je 8 shotova tekile ili pola porcije tjestenine s parmezanom ili više od sat vremena udaranja u boksačku vreću. Ali McVitie’s su i jedna od domišljatijih i ukusnijih industrijskih grickalica koje smo pronašli u dućanima u zadnje vrijeme, krekeri kakvi bi Kviki mogli biti da su pametni.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.