Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Čakovcu se upravo otvara Batak, prvi u Međimurju i sjeverozapadnoj Hrvatskoj

Batak se nastavlja širiti izvan Zagreba. Nakon Pule, Rijeke i Zadra, Batak se početkom ovog tjedna otvorio i u Čakovcu, u samom povijesnom centru glavnog međimurskog grada u ulici Zrinsko Frankopanskoj 1. Batak je svojim jelovnikom gotovo perfektno usklađen s gastronomskom kulturom Međimurja.

Međimurci obožavaju meso i vole puno mesa. Porcije u Batku nisu male, a nisu ni skupe. Međimurci, nažalost, ne mogu birati između previše restorana. Ugostiteljski biznis u Međimurju, čiji stanovnici raspolažu sa solidnim prihodima, nikad se nije ozbiljno razvio. Još do prije nekoliko godina  međimurske su gostionice pretežito točile rinfuzna vina, premda je Međimurje jedno od najnaprednijih hrvatskih vinogorja.

Batak u Čakovcu ima ,dakle, velike šanse za masovni uspjeh, ali će s vremenom na vinsku kartu trebati uvrstiti vodeće međimurske vinare koji uživaju ozbiljnu nacionalnu i međunarodnu reputaciju, a cijene im nisu visoke. Riječ je o vinarijama Štampar, Dvanajščak-Kozol, Cmrečnjak, Jambrović. Tu su i izvrsni pjenušci zagrebačkog književnika Roberta Naprte, koji bi mogli zamijeniti Batkov standardni prosecco. Bilo bi također zanimljivo da se Batak u Čakovcu počne igrati s klasicima međimurske kuhinje poput mesa iz tiblice i prekmurske gibanice.

Tako bi Batak kao najveći hrvatski nacionalni restoranski lanac dobio osvježavajući, nesporno privlačni lokalni faktor. U svakom slučaju, otvaranje Batka u Međimurju važan je korak za novu fazu u razvoju ove iznimno uspješne mreže modernih roštiljarni. Čakovečki Batak, naposljetku, definitivno spada među najefektnije uređene restorane u sjevernoj Hrvatskoj.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.