Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Renomirani chef Zdravko Tomšić i uspješna vinarija Kadum nastupaju na Tunalicious Gourmet Stageu porečkog Spinnakera

Gourmet Stage naziv je za gostovanja najboljih hrvatskih chefova, koja se desetak puta godišnje održavaju u porečkom fine dining restoranu Spinnaker, koji je ove godine dobio Michelinovu preporuku. Tunalicious je već tradicionalna ranojesenska  porečka gastronomska smotra posvećena plavoperajnoj tuni, koju organizira Valamar, najveća  istarska turistička tvrtka.

Tunalicious se ove godine održava u rujnu, a na Gourmet Stageu u sklopu Tunaliciousa u četvrtak 12. rujna kuhat će Zdravko Tomšić, nestor modernih hrvatskog fine dininga, utjecajni edukator i restoranski konzultant.

Chef Tomšić relativno rijetko javno kuha, pa njegove večere utoliko privlače još veću pozornost poznavatelja hrvatske gastronomske scene. Tomšić će u Spinnakeru kuhati 12. rujna, a uz njegova će se jela bazirana na plavoperajnoj tuni, točiti vina mlade ali veoma uspješne kuće Kadum iz okolice Poreča. Ivan Kadum lani je postao šampion Vinistre u kategoriji mladih malvazija, da bi ove godine dobio i Decanterovu srebrnu medalju i 93 boda za Malvaziju iz 2022.

spinnaker-sala-2

Kadum proizvodi niz vina različitih stilova, među kojima se posebno ističu malvazija Selekcija, malvazija Amfora i mladi Teran, jedan od rijetkih hrvatskih terana kojima na treba višegodišnje odležavanje. Tunalicious Gourmet Stage chefa Zdravka Tomšića i vinara Ivana Kaduma uzbudljiv je gastronomski događaj koji bi trebao dodatno učvrstiti Spinnakerov visoki renome. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.