Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ugledna vinarija Pilato iz Lašića kraj Vižinade dobila je ekološki certifikat

Upravo je završen proces ekološkog certificiranja renomirane obiteljske vinarije Pilato. Pilato je odnedavno i službeno ekološki vinar i vinogradar: certifikat je izdala zagrebačka tvrtka Biotechnicon, koja surađuje s nizom poznatih imena iz hrvatskog prehrambenog, vinarskog r trgovačkog sektora, od specijalista za kavu Lively Roasters i Cogito Coffee do vinske kuće Saints Hills.

Prelazak na ekološku proizvodnju i to usred teške lanjske berbe obilježene svim mogućim bolestima i viškom kiše, hrabar je ali dugoročno ispravan potez: prilično je jasno da razni oblici ekološkog vinogradarstva nemaju alternativu, pogotovo kad je riječ o manjim proizvođačima. Prelazak na certificiranu ekološku proizvodnju jedna je od promjena koje su se unatrag godinu dana dogodile u vinariji Pilato, smještenoj u Lašićima blizu Vižinade.

U vinariji je, naime, došlo i do promjene u vodstvu. Eliđo Pilato utemeljitelj Vina Pilato, prepustio je posao svom sinu Sanjinu koji je sada i formalno vlasnik OPG-a Pilato. Vina Pilato iduće godine slave trideseti rođendan. U tih je trideset godina vinarija Pilato postala sinonim za kontinuirano visoku kvalitetu: neka su njena vina osvajala i najviša međunarodna priznanja , poput zlatnih Decanterovih medalja. Malvazija sur Lie koje nikad nema dovoljno autoritativni je primjer raskošne interpretacije najvažnije istarske sorte, dok je teško dostupni muškat Serafin jedno od najplemenitijih hrvatskih slatkih vina. Ekološki certifikat i dolazak predstavnika druge generacije na čelu kuće logični su koraci u razvoju ove uspješne istarske vinarije visokog ugleda.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.