Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

aROMA Gelato Experience ove je godine rasprostrla crveni tepih za zvijezde Pulskog filmskog festivala

Pulski filmski festival, 71. po redu, završen je ovoga tjedna. Na Festivalu je sudjelovalo 11 hrvatskih filmova i još jedanaest filmova iz sekcije Manjinske koprodukcije. Ove je godine crveni tepih za glavne protagoniste najuglednijeg hrvatskog filmskog festivala rasprostrla aROMA Gelato Experience, što je logično iz više razloga.

Prvo, filmovi i sladoled idu zajedno, i javnost to prepoznaje. Samo je naš tekst o povijesnoj i sudbinskoj povezanosti gelata i filma objavljen  početkom Festivala, dobio više od tisuću lajkova. Gelato i film su, očigledno, prirodni saveznici. Drugo, pojedini prizori iz legendarnih filmova šezdesetih godina ili asocijacije na scene iz tih filmova dio su aROMA brendinga. Podsjetimo da aROMA, proizvođač zanatskog gelata  od prirodnih sastojaka, drži više od 50 lokala na hrvatskoj obali i u Zagrebu. 

Treće, aROMA butik u Puli nalazi se blizu Arene, gdje su se održavale filmske produkcije, a ove se godine njihov gelato mogao kupiti i u Areni tijekom projekcija. aROMA je počela surađivati s Pulskim filmskim festivalom u sezoni koja se pokazuje veoma produktivnom za hrvatski film. Čin se, naime, da je Proslava redatelja Bruna Ankovića jedan do najozbiljnijih domaćih filmova snimljenih u proteklom desetljeću.

Proslava je, podsjetimo , ekranizacija izvrsnog istoimenog romana Damira Karakaša, vjerojatno najvažnijeg suvremenog hrvatskog prozaika iza Miljenka Jergovića. Proslava je dobila Veliku zlatnu Arenu. Zlatne Arene za glavne uloge osvojili su Lana Barić, zvijezda filma Šlager, i Bernard Tomić iz Proslave, dok je nagrada publike pripala filmu Sveta obitelj, koji je režirala Vlatka Vorkapić. Dvije je Arene osvojio i Božji gnjev Kristijana Milića, vodećeg hrvatskog redatelja ratnih filmova, čiji je 55 snimljen 2014. vjerojatno najznačajniji i najbolji film o Domovinskom ratu. Ovogodišnji Pulski filmski festival nadmašio je očekivanja: stječe se dojam da je hrvatski film u uzlaznoj putanji.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.