Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vlasnici apartmana na Pagu: Uključite li klimu bez našeg znanja, morate platiti 150 eura

Novi ljetni viralni hit na hrvatskim mrežama dolazi s Paga. Po internetu se širi status jednog Facebook korisnika koji je objavio listu troškova koju se sastavili vlasnici apartmana na Pagu. Riječ je o oštećenjima inventara koji iznajmljivači planiraju naplatiti gostima ako se dogode. Listu je objavio otac čiji je sin s djevojkom odsjeo u apartmanu na Pagu.  

“Sin sa curom uzeo neki apartman i na ulazu ih dočekao cjenik uništenih stvari. To je u biti welcome guest po domaći. Neljubazni domaćini i prljav apartman su samo bonus u paketu Doživjeti Hrvatsku”, napisao je. 

“I tako ne baš zadovoljni plaćenim daju oni ocjenu 2 i krenu dalje za Split. Nakon sat, dva zove gazda apartmana i jebe im sve po spisku kako su mogli dati takvu ocjenu. Da izvole to popraviti. …Popravili su ocjenu, dali jedinicu i napisali da ‘ako date lošu ocjenu gazda zove i prijeti’. Tako da i drugi znaju gdje se može doživjeti autentični zimmer frei. Priča kao iz dnevnika Miljenka Smoje”, piše u statusu.

Cjenik uključuje stavke poput oštećenja klima uređaja koji naplaćuju 150 eura, uništenu metlu 15 eura, izgubljeni ključ 100 eura, uništena vrata i štokove 500 eura, a za uništeni madrac 150 eura. No najzanimljivija stavka je naknada za korištenje klime. Točnije, ako gosti uključe klimu bez znanja vlasnika, moraju platiti – 150 eura. Ovo nije usamljen primjer. Sličan slučaj lani je prepričao književnik i novinar Boris Dežulović, kad je prijateljima rezervirao apartman na obali po jednoj cijeni, da bi ih kad su stigli dočekala viša cijena, s porukom ako želite da uključimo air condition, morate nadoplatiti. Ovakvo shvaćanje turizma poraz je hrvatske turističke politike koja se desetljećima temelji na podržavanju prosječnosti i toleranciji divlje apartmanizacije. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.